Nintendo Switch en Steam Deck krijgen flinke concurrentie

Games Jeroen Kraak 17 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Met de Nintendo Switch lijkt handheld-gamen weer zo populair als ten tijde van de Game Boy. Met de Steam Deck en Nvidia Shield spelen ook andere fabrikanten in op deze vernieuwde trend. Daar komt nu nog een concurrent bij.

Hoewel je de Nintendo Switch ook kunt gebruiken in combinatie met je televisie, is het vaak veel fijner om het apparaat gewoon in je hand te houden. Zo speel je jouw favoriete games overal waar je maar wilt. Het is dan ook niet voor niets dat de Steam Deck ook een bijzonder populair apparaatje is.

Een concurrent voor de Steam Deck

Binnenkort krijg je nog meer keuzemogelijkheden, want de PC-fabrikant Lenovo komt ook met een eigen variant die op Windows draait. Het bedrijf brengt hem uit onder de naam Legion Go. Uit foto’s van Windows Report blijkt dat deze maker het beste van de Steam Deck en de Nintendo Switch combineert.

De Legion Go heeft een 8-inch scherm. De controllers lijken wel wat op de Joy-Con van de Nintendo Switch. Deze zijn eraf te schuiven en bijvoorbeeld in een grotere controller te plaatsen.

Bovendien zit er ook een speciale standaard aan de achterkant, net zoals bij de Switch. Hierdoor kun je het scherm op een tafel zetten en alsnog gamen. Iets wat bij de Steam Deck bijvoorbeeld weer niet mogelijk is.

Verschillen met de Nintendo Switch

Toch zijn er ook verschillen in vergelijking met de controllers van de Nintendo Switch. Die van de Legion Go hebben bijvoorbeeld een wat rondere grip. Daarnaast heeft een van de controllers een touchpad en heeft de andere een wieltje aan de achterkant voor de besturing. Dat lijkt dan weer op de Steam Deck die twee touchpads heeft.

Nintendo Switch en Steam Deck krijgen flinke concurrentie
Het antwoord van Lenovo. (Afbeelding: Windows Report)

Toch is er een echt groot verschil in vergelijking met de Nintendo Switch, namelijk de beschikbare games. Op de Legion Go kun je geen Zelda of Mario spelen. Wel heb je waarschijnlijk toegang tot dezelfde games als op bijvoorbeeld de Steam Deck en Nvidia Shield.

Wanneer de Lenovo Legion Pro uitkomt, is nog onbekend. Tevens is het ook nog de vraag hoe duur het apparaat wordt.

Nintendo Switch of Steam Deck: welke handheld past bij jou?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen