Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 12 nov 2021

Na de GTA Trilogy zou ook GTA 4 een remaster gaan krijgen

Deze week kun je aan de slag met GTA Trilogy. Het is een verzameling van de drie klassieke games, die zijn voorzien van verbeterde graphics en andere voordelen. En het ziet er naar uit dat uitgever Rockstar Games het daar niet bij houdt.

Want er zou gewerkt gaan worden aan een remaster van GTA 4. Grand Theft Auto 4 zou in 2023 een remaster gaan krijgen. Dat is wat op 4Chan werd geplaatst en later min of meer werd bevestigd door een insider.

Een remaster voor GTA 4

4Chan is als bron niet echt betrouwbaar. Maar de Twitter-gebruiker RalphsValve, die in het verleden wel vaker geruchten de wereld in heeft geschoten en het soms ook bij het juiste eind had, meldt ook dat er aan een GTA 4 remaster gewerkt zou gaan worden. Deze moet dus ergens in 2023 verschijnen en komt dan uit op alle bekende platformen. De enige die ontbreekt is de Nintendo Switch, waar de GTA Trilogy wel op is verschenen.

De multiplayer zou ontbreken in de GTA 4 Remaster, maar het zou wel mogelijk zijn om ook aan de slag te gaan met de uitbreidingen die voor de game zijn uitgebracht in de vorm van Episodes from Liberty City. Op die manier kun je dus heel wat avonturen gaan beleven. Oorspronkelijk kwam de game uit op de Xbox 360 en PlayStation 3 en was het een succesvolle titel. De game neemt je mee naar Liberty City, waar je als Niko Bellic probeert een leven op te bouwen.

Terugblik

GTA 4 was een stuk duisterder dan de voorgaande games en de ontwikkelaar wilde een serieuzer verhaal neerzetten. Het is hier en daar nog steeds wat over de top, maar een stuk minder grappig dan zijn voorloper of dat GTA 5 was. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

GTA Trilogy op de Nintendo Switch: zo ziet het er uit

Reageer op artikel:
Na de GTA Trilogy zou ook GTA 4 een remaster gaan krijgen
Sluiten