Mark Hofman
Mark Hofman Elektrische auto's 12 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Tesla brengt langverwachte feature eindelijk uit via software-update

Tesla is begonnen met de uitrol van een nieuwe software-update. Hiermee worden alle elektrische auto’s van het bedrijf voorzien van iets waar eigenaren al enige tijd om vragen.

Wie vanaf nu gaat navigeren via het systeem van de Tesla zal zien dat deze opeens gebruikmaakt van waypoints. Deze zijn naast de bestemming in te vullen.

Tesla navigatie beschikt nu over waypoints

Het grote scherm in een Tesla is al tijden te gebruiken om te navigeren naar je bestemming. Al zijn er wel functionaliteiten waar het systeem niet over beschikt. Zo vragen eigenaren van de elektrische auto’s al tijden om de mogelijkheid om ook tussenstops toe te voegen op de route. Het is een functionaliteit waarvan Elon Musk vorig jaar al zei dat het eraan zou komen. De uitrol ervan heeft dus even geduurd, maar wat maakt het ook uit. Vanaf vandaag is de feature te gebruiken!

Model Y
Dat interieur hebben we eerder gezien (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Wanneer jij je bestemming invult is het mogelijk om op het plusje te drukken en een extra bestemming toe te voegen. De route zal dan worden aangepast, zodat deze langs die bestemming komt. Dat kan overigens ook nog wanneer je onderweg bent. Je hoeft overigens niet altijd het adres in te vullen voor een tussenstop. Tesla maakt het ook mogelijk om een puntje op de kaart neer te zetten. De navigatie zal dan direct de juiste route zoeken.

Je elektrische auto updaten

Het is voor weggebruikers met een Tesla de gewoonste zaak van de wereld, maar bijzonder is het eigenlijk wel. Het bedrijf van CEO Elon Musk zorgt er constant voor dat je elektrische auto op het best van zijn kunnen presteert. Die grens wordt overigens wel constant verlegd en dat maakt de auto’s van het bedrijf nu zo bijzonder. Wat we al jaren doen met onze smartphones, tablets en computers kan dus ook met je auto.

Tesla voorziet Model S van imposante update: alles wat je moet weten

Uiteraard voorziet Tesla ook de hardware bepaalde modellen, zoals de Model S, van een update. Benieuwd? Lees dan het bovenstaande artikel!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!