Mark Hofman
Mark Hofman Elektrische auto's 2 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

De Tesla Model 3 en Model Y krijgen een betere actieradius

Zowel de Tesla Model 3 als de Model Y zijn voorzien van een verbeterde actieradius. Dat is het nieuws dat Electrek naar buiten brengt. Het gaat volgens het platform om de twee 2022 modellen van de elektrische auto’s.

Op de Nederlandse website van Tesla zien we overigens alleen een wijziging voor de Model 3. De actieradius voor de Model Y blijft, op moment van schrijven, hetzelfde. Al is dat niet zo’n grote verrassing als je in eerste instantie zou denken.

Tesla Model 3 en Model Y verbeterde actieradius

Tesla voorziet dus twee elektrische auto’s van een verbeterde actieradius. Het gaat in beide gevallen om de 2022 versie. Waar we in Nederland daadwerkelijk verschil zien in de actieradius van de Model 3, zien we geen wijziging bij de Model Y. Dit nieuwe model is pas sinds kort beschikbaar voor de Nederlandse markt en heeft een WLTP bereik van 507 kilometer. In Amerika, waar de elektrische auto inmiddels al een jaar op de markt is, gaat het bereik van 326 mijl naar 330 mijl.

Tesla Model 3
Meer bereik voor de Model 3 (Afbeelding: Tesla)

Het instapmodel Tesla Model 3 heette voorheen de Standard Range Plus, maar krijgt nu de simpele naam Model 3 en valt onder de categorie achterwielaandrijving. Daarmee wordt duidelijk dat het 2022 iets anders in elkaar zit dan het huidige model en dat is ook terug te zien in het bereik. Waar je eerder 448 kilometer op een volle lading kon rijden is het bij deze nieuwe variant mogelijk om 491 kilometer te rijden. Een aardige upgrade, als je het mij vraagt. Electrek zegt een verschil in actieradius te zien wanneer er gekozen wordt voor de Model 3 met 19-inch velgen, maar dat verschil zien we zelf niet.

Simpelweg meer ruimte

Namens WANT had ik onlangs de eer om alvast een klein ritje te maken in de nieuwe Tesla Model Y. De elektrische auto wordt namelijk vooral gezien als een ruimere Model 3, maar naar mijn idee zijn er veel meer verschillen. Verschillen die in mijn eerste 24 uur met de auto direct opvielen.

Tesla Model Y vs Model 3: dit zijn de 5 grootste verschillen

Benieuwd naar wat deze verschillen precies zijn en wat ik van de elektrische auto vind? Check dan zeker even het bovenstaande artikel!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!