Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 19 aug 2020

GTA VI in Vice City? Waarschijnlijk een storm in een glas water

Ah, het internet. Ooit bedoeld om wijsheden met elkaar te delen, maar vandaag de dag de plek waar mensen diverse conspiracy theory’s met elkaar delen of elkaar de huid vol schelden. En dan heb je nog het nieuws rondom GTA VI.

Dat er ooit een GTA VI komt, dat ligt voor de hand. Sterker nog, de ontwikkelaar heeft laten weten er aan te werken, maar dat de release nog jaren van ons verwijderd is. Dat neemt niet weg dat mensen nu alvast denken dat het zesde deel zich afspeelt in Vice City.

GTA VI in Vice City-geruchten

De aanleiding van de nieuwe geruchten rondom GTA VI is een website domein, wat is opgepakt door de mensen van Reddit. Het gaat om het domein Gtavicecityonline.com dat in het bezit is van Take Two, wat weer het moederbedrijf is van Rockstar Games. En afgelopen maart werd het domein vernieuwd, wat volgens sommigen zou betekenen dat dit de online variant gaat zijn van een zesde GTA. Het zou ook zo zijn dat de ontwikkelaar een knipoog gaat maken met de titel door het GTA VIce City te noemen, waarbij de VI van Vice de zes zou zijn. Een soortgelijk geintje doet Capcom met Resident Evil VIllage, waarbij de eerste letters van Village de VIII vormen, daar het het achtste deel is.

GTA 6
GTA 6 concept (Afbeelding: Akurat.co)

Maar de kans is groter dat het een storm in een glas water is. Het domein is namelijk al door Take Two in 2009 geregistreerd. En vaak worden dit soort domeinen geregistreerd om te voorkomen dat andere partijen er mee aan de haal gaan en het zelf claimen om te misbruiken. En ja, in het verleden zijn er wel eens games op deze manier uitgelekt, maar de kans is klein dat men in 2009 al een goed idee had wat ze in 2023 gingen uitbrengen. Zodoende is de kans klein dat dit iets te maken heeft met GTA VI.

Nog even dromen dus

We zullen voorlopig alleen maar kunnen dromen over GTA VI. De aankomende jaren draait het echt nog om GTA 5, waarvan we weten dat de game ook nog naar de PlayStation 5 en Xbox Series X gaat komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
GTA VI in Vice City? Waarschijnlijk een storm in een glas water
Sluiten