H6PRO Headset: maakt deze koptelefoon ANC overbodig?

Games Jelle van Es 5 okt 2021
Leestijd: 4 minuten

Ik heb inmiddels al heel wat headsets van EPOS uitgeprobeerd. De H6PRO is het nieuwste model dat het bedrijf op de markt brengt. Deze komt in twee varianten. Je hebt de Closed en de Open variant. De eerste zorgt ervoor dat je zo min mogelijk geluid van buitenaf binnenkrijgt en je op die manier dus helemaal op gaat in het gaming geweld. De Open-optie laat juist ook wat geluid van buitenaf door. Die is vooral geschikt wanneer je nog wel wil horen of er een postbode voor de deur staat of je mensen hebt die soms iets tegen je moeten zeggen.

Ik heb beide varianten van de H6PRO getest. Op veel vlakken zijn ze hetzelfde. Ze hebben hetzelfde design, hebben een microfoon die hetzelfde werkt en met de draaiknop op het rechteroor pas je gemakkelijk je volume aan. Maar ze hebben ook bepaalde specifieke voordelen. In beide gevallen zijn het kwalitatieve headsets. Dit zijn daarbij de punten die me zijn opgevallen.

H6PRO Review

Kwaliteit

Goed, in beide gevallen is de H6PRO dus een kwaliteitsproduct. Net als de andere producten van Epos is het een product dat stevig aanvoelt, voor zichzelf spreekt en in een mooie verpakking komt. Want laten we eerlijk zijn: het is soms erg fijn als je iets uitpakt dat er mooi uitziet. Het is ook mogelijk om de microfoon makkelijk te verwijderen en hem op die manier zonder te gebruiken. Zodoende zou je ze dus ook onderweg kunnen gebruiken.

Het is een mooi product (Afbeelding: EPOS)

Zit comfortabel

Een ander sterk punt van de EPOS H6PRO-serie is dat ze comfortabel zitten. Met de hoofdband aan de bovenkant zit het geheel erg lekker en de oordoppen zijn groot. Op die manier kun je met gemak vele uren achter elkaar gamen zonder dat het vervelend wordt. Ook schuif je de headset makkelijk in en uit, zonder dat er echt frictie bestaat. Ik kan de headsets met een gerust hart laten gebruiken door mijn kinderen zonder dat ze kapotgaan. En geloof me, mijn kinderen zijn echt goed in slopen.

Zet hem lekker op je hoofd (Afbeelding: EPOS)

Voor alles te gebruiken

De H6PRO-serie maakt gebruik van een klassieke 3.5 mini-jack kabel. Daarmee kun je hem dus op elk platform aansluiten. Ik heb hem gebruikt met een iPad, de Nintendo Switch, de PlayStation 5, de Xbox Series X en ook nog de pc. Daarvoor heb je overigens nog een lossen extra kabel, die de kabel split in een audio en een microfoon-port, zodat je ze op de juiste manier aansluit. Zodoende haal je een headset uit die dus op vele manieren te gebruiken is. Dat is een handig voordeel wanneer je diverse apparaten in huis hebt.

Voor streamen en meer (Afbeelding: EPOS)

Focus met de H6PRO Closed

Er zijn zoals gezegd een aantal punten waarop de headsets hetzelfde overkomen. Maar er zijn ook duidelijk verschillen. Met de H6PRO Closed houd je geluid van buitenaf echt weg. Het is bijna net zo goed als wanneer je gebruik maakt van noise cancellation. Ik vind het echt zwaar indrukwekkend hoe het werkt. Met het ding op hoor je niks. Dat is voor mij dus ideaal wanneer ik game en er echt even helemaal in wil zitten, maar minstens zo fijn voor de kinderen. Zij irriteren zich nogal een eens aan elkaar. En met deze headset horen ze elkaar eigenlijk niet. En daardoor kan ik weer in stilte werken.

H6PRO
De Closed-versie (Afbeelding: EPOS)

Hoor jezelf praten met Open-versie

De H6PRO laat wel wat geluid door. Dat geeft je dan weer de mogelijkheid om te antwoorden wanneer mensen in je gezin tegen je praten. Je bent dan weer net wat socialer. Een ander voordeel is dat wanneer je chat met je medegamers, jezelf ook hoort. Dat is met de Closed-versie iets minder. Zeker wanneer je veel praat is dat handig, omdat je op die manier dus hoort hoe hard of zacht je praat.

Games steam
Samen kletsen (Afbeelding: EPOS)

Flinke investering

Ik ben erg blij met beide versies van de H6PRO. Het zijn echt goede headsets, die op hun eigen manier iets te bieden hebben. Ik ben net iets meer fan van de Closed-versie, omdat ik het fijn vind om me even af te zonderen wanneer ik game. Toch is het prijskaartje pittig. Met een adviesprijs van 179 euro is het een kop telefoon die behoorlijk prijzig is. Zeker als je bedenkt dat hij gewoon met een draad verbonden moet worden. Dat geeft je ook wel meer mogelijkheden om hem op andere platformen te gebruiken, maar feit is dat dit gewoon een premium headset is voor een premium prijs.

Geen goedkoop ding (Afbeelding: EPOS)

De H6PRO is nu beschikbaar. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

EPOS H3 Hybrid: alleskunner onder gamingheadsets

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen