De hacks waardoor je meer kilometers uit je elektrische fiets perst

Elektrische fietsen Sam Dille 14 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Stranden met een elektrische fiets is flink balen. Daarom kun je er maar beter voor zorgen dat de batterij zo lang mogelijk meegaat, met behulp van deze handige hacks voor je e-bike.

Het is een enorme teleurstelling als je elektrische fiets ineens leeg is. Je denkt dat je de hele stad kunt doorkruisen, maar dat valt dan vies tegen. Hopelijk vinden fabrikanten hier snel iets op.

Maar maak je geen zorgen, er zijn een paar dingen die je tijdens je rit kunt doen om de levensduur van je batterij te verlengen. Zo kun je langer genieten van ritten zonder dat je halverwege strandt.

Zo gaat de batterij van je elektrische fiets nog langer mee

Omdat een e-bike zwaarder is dan een gewone fiets, kan hij soms wat moeilijk op gang komen. Vooral als je elektrische fiets dikke banden heeft. Daarom is het aan het begin van je rit belangrijk dat je wat van je elektrische vermogen verbruikt. Zie het als een soort investering. Als je nu even flink gast, kun je later in de rit makkelijker energie besparen.

Als je eenmaal op snelheid bent en lekker cruiset, dan heb je misschien de neiging om door te trappen. Maar dit is juist het moment dat je moet stoppen met volgas geven. Zoek naar de juiste versnelling en fiets op eigen kracht. Zo haal je het meeste uit je elektrische fiets, want elke kilometer die je puur op spierkracht fietst, is een kilometer waar je geen batterij voor gebruikt. Het is niet de leukste hack die er is, maar hij is enorm effectief.

Lidl, Aldi, Action en Kruidvat stunten met elektrische fiets, e-bike en meer
Met deze elektrische fietsen hoef je niet te lopen. (Afbeelding: Netflix)

Kom je onderweg terecht op heuvelachtig terrein, dan kun je natuurlijk de motor weer inschakelen. En als je bovenop de heuvel bent, zet je hem weer uit. Het is aan het begin misschien even wennen, maar je krijgt er ongetwijfeld gevoel voor.

Dan moeten we het nog even hebben over de snelheid waarop je met de elektrische fiets rijdt. Elke e-bike heeft namelijk een maximumsnelheid waar de motor niet overheen kan. Probeer zo min mogelijk in de buurt van deze snelheid te komen, om energie te besparen. Zo hoeft je motor niet harder te werken dan eigenlijk nodig is.

Binnenkort niet meer nodig?

Deze hacks zijn voor nu heel fijn. Het is echter nog maar de vraag of je ze nog lang nodig gaat hebben. De elektrische fiets van de toekomst is naar verwachting al binnen 10 minuten opgeladen. Dat betekent dat je met een lege batterij al in een mum van tijd weer de weg op kunt.

Een nieuwe startup, genaamd Zapbatt, ontwierp zo’n supersonische batterij. De nieuwe accu is al binnen 10 minuten volledig opgeladen en lijkt een goede match te zijn met de elektrische fiets. Maar er zijn wel wat dingen die problemen kunnen veroorzaken. We vertellen je alles over de nieuwe batterij in onderstaand artikel:

Toekomstige batterij voor elektrische fiets is volledig opgeladen in 10 minuten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen