Harley-Davidson onthult BMX-achtige elektrische fiets (met mandje!)

Elektrische fietsen Mark Hofman 1 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Een Harley-Davidson met een mandje voorop: het is misschien niet iets waar je direct enthousiast van wordt. Toch kan ik niet ontkennen dat de Serial 1 MOSH/BMX op het eerste oog een machtige elektrische fiets lijkt.

Het bedrijf heeft deze Limited Edition elektrische fiets afgelopen weekend uit de doeken gedaan. Het gaat om een model met een klassieke BMX-tint die de consument veertig jaar terug in de tijd neemt. Terug naar de geweldige jaren 80.

Harley-Davidson’s klassieke elektrische fiets

Goed, de nieuwe elektrische fiets van Harley-Davidson is niet nieuw. Het gaat namelijk om een speciale versie van de Serial 1 en is gebouwd op hetzelfde platform als de MOSH/CTY. Een Bose e-bike drive, een Carbon Belt Drivetrain, Hydraulische remschrijven van TRP, een Serial 1 batterij én de variabele versnellingen: ze zitten ook allemaal op dit nieuwe model. Alleen ziet dit nieuwe model er iets anders uit dan de CTY. Deze heeft namelijk een mandje. En nog heel veel meer, natuurlijk!

Elektrische fiets Harley-Davidson
Puik bakkie, hoor! (Afbeelding: Harley Davidson)

De Serial 1 MOSH/BMX is voorzien van een 9-inch high-rise BMX stuurstang, een Viscount Dominator zadel, handvaten van ODI Mushroom en aangepaste pedalen. Daarbij is die elektrische fiets voorzien van een mooie overlopende kleur én, daar komt hij weer, een mooi mandje om je boodschappen in te leggen. Want wie wil dat nu niet?

Elektrische fiets Harley-Davidson
Als de brandweer (Afbeelding: Harley Davidson)

Een vaste prijs voor de elektrische fiets is er overigens niet. De Harley-Davidson is, zoals gezegd, een Limited Edition. Sterker nog: dit model is zeer uniek, gezien er maar één ter wereld is gemaakt. Hij wordt binnenkort verkocht op een veilig, dus als je hem wil hebben moet je toch flink de portemonnee trekken. Maar goed, dan heb je wel wat!

Meer kritiek

Bij WANT zijn we al tijden fan van de elektrische fiets, maar helaas is niet iedereen enthousiast. Zo werd vorige week duidelijk dat de fietsersbond veel kritiek heeft op de voertuigen.

Kritiek op elektrische fiets neemt toe: Fietsersbond ziet probleem ontstaan

Benieuwd wat precies het probleem van de bond is? Lees dan zeker even het bovenstaande artikel van collega Thomas!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen