Jelle van Es
Jelle van Es Elektrische fietsen 22 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Deze speciale Serial 1 is de Harley-Davidson onder de elektrische fietsen

Op het gebied van de elektrische fiets is de keuze vandaag de dag reuze. Mocht je daarbij op zoek zijn naar een model dat niet iets anders is dan de gemiddelde fiets, dan hebben de mensen van Serial 1 iets moois voor je.

Zij hebben namelijk een limited-edition S1 MOSH/TRIBUTE elektrische fiets onthuld. Dit deed het dochter bedrijf van Harley-Davidson op het Amerikaanse E-Mobility Festival. Het gaat een model zijn die in beperkte oplage wordt uitgebracht.

De speciale Serial S1 elektrische fiets

De Serial S1 S1 MOSH/TRIBUTE wordt in beperkte oplage uitgebracht. Van de elektrische fiets zullen er maar 650 exemplaren worden gemaakt. De helft daarvan wordt in de Verenigde Staten verkocht, terwijl de andere helft bedoeld is voor de release in Europa. En als we afgaan op de website waar je ze kunt kopen, dan vliegen ze als warme broodjes over de toonbank. En dat voor een fiets die een prijskaartje van bijna 6.000 dollar heeft. Dat is geen goedkope jongen. De fiets wordt als je hem koopt in het vierde kwartaal geleverd.

Een mooie fiets (Afbeelding: Serial)

Maar ergens snappen we dat ook wel weer. Deze elektrische fiets ziet er namelijk heel erg stoer uit. Hij komt met een stoer frame en aan de afwerking is goed gedacht. Als je hier op rondrijdt, dan voel je je waarschijnlijk een absolute koning. Net als het originele model heeft de fiets iets weg van een motor, waardoor de link met Harley-Davidson weer gelegd kan worden. Hij komt met een zwarte lak en gouden graphics, opvallende witte Schwalbe Super Moto-X banden, een handgemaakt honingkleurig lederen zadel met bijpassende lederen handvatten van Brooks England en een gestanst messing schild dat samenvalt met de lamp aan de voorkant van het frame.

De remmen (Afbeelding: Serial)

Andere onderdelen

Daarnaast wordt de S1 MOSH/TRIBUTE elektrische fiets voorzien van de onderhoudsvrije Gates Carbon Drive-riem, de krachtige Brose-middenmotor, de soepele hydraulische schijfremmen van TRP, de intern verwerkte kabels en bedrading en de geïntegreerde verlichting. Op die manier krijg je dus ook veel terug.

Deze toffe elektrische fiets koop je bij… de Harley-Davidson dealer?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!