Deze toffe elektrische fiets koop je bij… de Harley-Davidson dealer?

Elektrische fietsen Jelle van Es 3 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Wanneer je denkt aan Harley-Davidson, dan gaan de gedachten uit naar motoren. Maar vanaf augustus kun je bij zo’n dealer ook de nieuwe Serial 1 elektrische fiets gaan kopen. Dat liet de maker weten via een persbericht.

En dat is op zich logisch. Want Serial 1 Cycle Company, een bedrijf dat is opgericht samen met Harley-Davidson, zit achter deze nieuwe elektrische fiets. En door die samenwerking vanaf het begin is het logisch dat de nieuwe e-bike dus bij die dealers wordt verkocht.

De Serial 1 elektrische fiets bij de Harley-Davidson dealers

Als je op zoek bent naar een elektrische fiets die niet al te duur is, dan is de Serial 1 niet helemaal iets voor jou. Op de website wordt duidelijk dat dit redelijke premium fietsen zijn. De goedkoopste is 3499 euro en de duurste versie gaat je al snel zo’n 4699 euro kosten. Daarvoor krijg je een Brose S Mag motor van 90 Nm. Dat betekent dus dat je een een flinke unit hebt waar je heel wat kracht uithaalt. Binnen no-time zit je zodoende op de 25 kilometer per uur. De batterij betreft een 529 Wh-variant die je er uit kunt halen als je dat wilt. De fiets komt met een drivebelt, waardoor je dus qua onderhoud er weinig problemen mee hebt.

De fiets (Afbeelding: Serial 1 Cycle Company)

Door deze elementen lijkt het er op dat het een mooie elektrische fiets is. Helaas is er buiten dit niet heel erg veel informatie naar buiten gebracht. Het persbericht van de Serial 1 bestaat uit elementen die nauwelijks interessant zijn. Er wordt gesproken over dat de fiets je vrijheid geeft en dat het handig is voor woon-werk-verkeer. Maar dat geldt dus eigenlijk voor elke e-bike. Ook wordt er gesteld dat het makkelijker is om op een fiets als deze te fietsen in vergelijking met een normale fiets. Dat lijkt een beetje een schot voor open doel.

Meer over e-bikes

Wil je meer lezen over alles dat te maken heeft met de elektrische fiets? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

De Serial 1 van voren (Afbeelding: Serial 1 Cycle Company)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen