Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Apps 3 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Gratis Spotify? Deze handige functie gaat je mogelijk geld kosten

Spotify kun je zowel gratis als in abonnementsvorm gebruiken. Voor die gratis gebruikers gaat er mogelijk iets interessants veranderen.

Spotify is een van de meest populaire muziekstreamingdiensten in de wereld. Met een klik heb je toegang tot je favoriete muziek en podcasts. Je kunt zelf kiezen hoe je de dienst wil gebruiken. Zo is het mogelijk om een abonnement af te sluiten met allerlei functies, maar er is ook een gratis lidmaatschap mogelijk.

Gratis Spotify gebruiken

Het gratis lidmaatschap heeft ten opzichte van het betaalde abonnement wel wat nadelen. Zo zit er tussen de verschillende nummers reclame en mag je maar een aantal keer per uur nummers skippen. Ook is het onhandig dat je zelf niet de liedjes kunt afspelen die je wil. Vaak ben je gelimiteerd tot een album of afspeellijst.

Toch komt er nu verandering in. Spotify test nu een abonnement voor gebruikers die de dienst nu nog gratis gebruiken in de Verenigde Staten, maar waarschijnlijk komt deze ook naar Nederland. Deze kost 0,99 cent per maand en geeft net wat meer voordelen dan het gratis abonnement.

Een groot voordeel

Bij het nieuwe abonnement op Spotify wordt het voor gebruikers mogelijk om zo vaak als ze willen een nummer te skippen. Ook kunnen gebruikers kiezen welke nummers ze willen luisteren.

Aan The Verge doet Spotify een boekje open over de nieuwe functie. “We voeren regelmatig tests uit om onze beslissingen te onderbouwen. We voeren momenteel een test uit van een door advertenties ondersteund abonnement met een beperkt aantal van onze gebruikers.”

Wel een kanttekening

De nieuwe prijs en het Spotify-abonnement zit dus nog in de testfase. Het is daarom mogelijk dat de functie bij verschillende mensen voor verschillende bedragen wordt aangeboden om te peilen wanneer mensen bereid zijn om extra te betalen. Het bedrijf wil dan ook benadrukken dat 0,99 dollar mogelijk niet de standaardprijs is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!