Mark Hofman
Mark Hofman Tech reviews 4 aug 2021
Leestijd: 5 minuten

Nothing Ear (1): de hype is real, maar is dat terecht?

De Nothing Ear (1) is met gemak hét audioproduct van het jaar. Er wordt namelijk al tijden uitgekeken naar het eerste product van het nieuwe bedrijf dat is opgezet door OnePlus-oprichter Carl Pei. Nu de oordopjes ook daadwerkelijk zijn aangekondigd en binnenkort verkrijgbaar zijn kunnen we eindelijk kijken of die hype ook terecht is.

Met een adviesprijs van €99 en functionaliteiten als Active Noise-Cancellation lijkt het er namelijk op dat deze oordopjes een ontzettende goede deal zijn. Ik heb de oordopjes inmiddels een week in gebruik en kan met een gerust hart zeggen dat dit ook degelijk het geval is. Al zijn er wel een paar puntjes van kritiek.

Nothing Ear (1): is de hype terecht?

Als we kijken naar het ontwerp van de Nothing Ear (1), dan kunnen we wel stellen dat de hype terecht is. Zowel de oplaadcase als de oordopjes zelf zijn voorzien van een doorzichtig ontwerp. Dat lijkt makkelijk, maar is in de praktijk erg moeilijk te bereiken. Hierdoor zien de oordopjes er uniek uit. Daarbij zitten ze ook direct heerlijk in de oren. Opvallend, want persoonlijk loop ik met zulke in-ears altijd flink te stoeien. Ze passen niet, blijven niet zitten en doen best wel snel zeer. Bij de Nothing Ear (1) is dat zeker niet het geval. Oh, opmerkelijk op dit gebied: er is een gaatje in het hoesje gemaakt zodat je deze als fidget spinner kunt gebruiken. Heerlijk!

Op het gebied van geluidskwaliteit valt er eigenlijk niet heel veel aan te merken op de Nothing Ear (1). Dat is enerzijds positief, want dat betekent dat er weinig negatieve punten zijn waardoor de oordopjes opvallen. Anderzijds zorgt de hype ervoor dat je er heel veel van verwacht. Wat dat laatste betreft kom je thuis van een koude kermis, want de geluidskwaliteit is gewoon goed. De oordopjes vallen wat dat betreft precies in de juiste prijsklasse. Al zorgt de Active Noise-Cancellation logischerwijs wel voor een upgrade. De bass wordt hierdoor iets dieper en de hoge- en middentonen meer helder. Wat dat betreft kun je dus optimaal genieten van je favoriete muziek, al hoef je geen rekening te houden met een baanbrekende geluidskwaliteit.

Nothing Ear (1) Review
Extra laden (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Op de microfoon van de Nothing Ear (1) heb ik overigens weinig aan te merken. Ze zorgen ervoor dat je ten allen tijden goed verstaanbaar bent tijdens telefoongesprekken en dat is, zeker in deze tijd, wel zo fijn.

De Ear (1)-app

De luisterervaring met de Nothing Ear (1) is overigens wel aan te passen via de speciale app voor iOS en Android. Via deze weg regel je de ANC, maar is het ook mogelijk om het geluid aan te passen door middel van een equalizer. Al is deze wel vrij beperkt. Het is mogelijk om via deze weg meer bass en meer treble aan te zetten, alleen blijft het daar wel een beetje bij. Je kunt ervoor kiezen om de oordopjes te optimaliseren voor het luisteren van podcasts (voice) of te kiezen voor een optimaal balans. Geen al te gekke dingen hier, dus.

Via deze app is het ook mogelijk om je oordopjes te zoeken. Zo is het mogelijk om ze op afstand een geluid af te laten spelen, zodat jij je earbuds snel weer kunt vinden. Een erg handige toevoeging. Net als het feit dat het mogelijk is om het accupercentage van je oordopjes te checken door middel van de app. Het is dus mogelijk om te zien hoeveel accu er nog in de oortjes zitten en hoeveel de oplaadcase nog heeft.

Nothing
Handige oortjes (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Accuduur en opladen

Over accuduur gesproken: de Nothing Ear (1) heeft op dat gebied voldoende te bieden. De oordopjes gaan op een volle lading vier uur mee. Dat is overigens wel het geval wanneer je de Active Noise-Cancellation hebt ingeschakeld. Schakel je deze uit, dan doe je er iets meer dan vijf en een half uur mee. Plaats je de oordopjes overigens in de bijbehorende oplaadcase doe je 24 uur met een volledige lading of 34 uur wanneer je de ANC hebt uitgeschakeld.

De oplaadcase ziet er overigens net zo prettig uit als de oordopjes zelf en is ook erg fijn in gebruik. Het doosje van de Nothing Ear (1) is dan misschien wel wat groot, maar biedt genoeg ruimte om de oordopjes makkelijk te plaatsen. Daarbij is het indicatorlampje ook ongelofelijk snel in het detecteren van een oplaadpunt, waardoor je in één oogopslag ziet of ze goed worden opgeladen of niet. Dat laden gaat overigens ook best wel snel. Binnen tien minuten heb je weer voldoende om ruim een uur te kunnen genieten van je favoriete muziek. Laad je de oplaadcase met een USB-C kabel op, dan heb je voldoende om acht uur te genieten.

Nothing Ear (1) Review
Makkelijk op te laden (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Nothing Ear (1): wat haal je in huis?

Om je een goed beeld te geven van wat je precies in huis haalt zet ik de belangrijkste functionaliteiten op een rij:

  • 11,6mm Dynamic Driver
  • 0,34cc Chamber
  • 31mAh batterij oordopjes / 570mAh batterij oplaadcase
  • Accuduur oortjes: 4 uur (ANC) / 5,7 uur (normaal)
  • Accuduur oplaadcase: 24 uur (ANC) / 34 uur (normaal)
  • 10 minuten opladen voldoende voor 8 uur speeltijd
  • Gewicht: 57,4 gram (case) / 4,7 gram (oordopjes)
  • Afmeting oordopjes: 28,9mm x 21,5mm x 23,5mm
  • Afmeting oplaadcase: 58,6mm x 58,6mm x 23,7mm

Uiteraard biedt de Nothing Ear (1) Bluetooth 5.2 ondersteuning en is er een IPX4-rating voor waterbestendigheid. Meer weten? Check via de onderstaande link dan zeker even alle specificaties!

Nothing Ear (1) aangekondigd: alles wat je moet weten over de earbuds

Nothing Ear (1): kopen of laten liggen?

De Nothing Ear (1) kost €99 en is daarmee een grote aanrader. Door de hype krijg je misschien het gevoel dat deze oordopjes premium-oordopjes van Apple, Samsung of Sony van de kaart vegen, maar dat is niet het geval. Toch weet de combinatie van een goede accuduur, een prachtig ontwerp, fijne functionaliteiten en een goede geluidkwaliteit ervoor te zorgen dat dit product uiterst interessant is.

Nothing
Een strak ontwerp (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Wie puur kijkt naar de geluidskwaliteit zal de hype misschien overdreven vinden. Wie het complete plaatje bekijkt en deze wegzet tegenover de adviesprijs, die zal zien dat de hype wat dat betreft terecht is. Deze oordopjes gaan we de komende tijd steeds vaker tegenkomen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!