Creatievelingen tonen Call of Duty-levels gemaakt van LEGO

Games Jelle van Es 23 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Ben jij een liefhebber van de Call of Duty-reeks? En speel je daarbij voornamelijk de multiplayermodus? Dan moet dit artikel echt een feest van herkenning zijn. Een aantal creatievelingen hebben namelijk klassieke maps op weergaloze wijze opgebouwd.

Het gaat om de mensen van Diamondlobby. Technisch gezien hebben ze het niet allemaal gebouwd, maar hebben ze gebruik gemaakt van software en de hulp van een 3D designer. Maar dat neemt niet weg dat het ontzettend tof is.

Call of Duty-levels van LEGO

Volgens de makers is het wel mogelijk om de sets daadwerkelijk na te bouwen met LEGO. Daarvoor heb je in veel gevallen wel een behoorlijke voorraad nodig en kost het je een klein fortuin. Want voor sommige bouwwerken heb je specifieke blokjes nodig om hetgeen te maken. Dat betekent dat je dus heel wat jaartjes geen nieuwe Call of Duty-game kan maken. En dat lijkt ons niet helemaal de bedoeling. Wat dat betreft is het misschien maar beter om gewoon een blik te werpen op deze prachtige creaties.

Call of Duty LEGO
Crash (Afbeelding: Diamondlobby)
Castle (Afbeelding: Diamondlobby)
Terminal (Afbeelding: Diamondlobby)
Firing Range (Afbeelding: Diamondlobby)
Rust (Afbeelding: Diamondlobby)
Nuketown (Afbeelding: Diamondlobby)
Slums (Afbeelding: Diamondlobby)
Call of Duty LEGO
Raid (Afbeelding: Diamondlobby)

De sets als je ze nabouwen kosten je tussen de 1300 en 4700 dollar. Dat is dus eigenlijk onbegonnen werk, tenzij je echt een bizar grote verzameling aan LEGO hebt. En dan moet je nog een goede plek hebben om het allemaal neer te zetten, wat ook niet altijd even makkelijk is, want heel erg klein zijn de sets niet. Kortom, erg tof om te zien, maar wellicht niet helemaal handig.

Nog even wachten op Vanguard

Of Call of Duty: Vanguard straks ook van die maps hebt die je zou willen nabouwen met LEGO, dat moeten we nog even zien. De nieuwe game verschijnt op 5 november. Wil je daar meer over lezen? Bezoek dan hier onze overzichtspagina. En hier kun je de game scoren, zodat je hem op tijd binnen hebt.

Call of Duty Vanguard: Alles dat je van de multiplayer moet weten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen