Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Tech 22 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Oude e-mails terugvinden? Dat wordt binnenkort erg makkelijk in Gmail!

Als gebruiker van Gmail wordt het je voortaan gemakkelijk gemaakt wanneer je op zoek bent naar oude, opgeslagen e-mailberichten. Google brengt namelijk een update uit voor de Android-versie van de populaire maildienst. Je kunt de update elk moment verwachten; mogelijk heb je hem zelfs al ontvangen deze week.

Wanneer je als gebruiker van de Gmail-app op Android op zoek bent naar een bepaalde mail, dan is dat nogal een taakje. Het duurt soms lang voordat je vindt wat je zoekt, omdat je geen toegang hebt tot dezelfde mogelijkheden die je wel in de webversie aantreft op desktops. Je komt namelijk nogal wat zoekfilters tekort.

Gmail op Android ontvangt zoekfilters

De webversie die je op je computer gebruikt, beschikt wel over allerlei handige filters. Zo zoek je daar op afzender, onderwerp, specifieke keywords, het gebrek aan die keywords, de datum of de grootte van het bericht. We hebben nu goed nieuws voor Android-gebruikers, aangezien Gmail op Android meer zoekopties krijgt.

Gmail
Extra zoekfilters voor de Gmail-app (Afbeelding: Google)

Dat laat Google weten op zijn blog over de Google Workspace. Zo moet het voor Android-gebruikers gemakkelijk worden om specifieke e-mailberichten terug te vinden op hun smartphone of tablet. Dat doen ze door zoekopdrachten te specificeren middels de nieuwe en beschikbare zoekfilters binnen de app.

Sneller vinden wat je zoekt

De nieuwe zoekfilters gebruik je onafhankelijk van elkaar en pas je ook achteraf toe, wanneer je nog niet vond wat je zocht. Ze verschijnen in beeld als een dropdown-lijstje, waar je ze gemakkelijk uit kiest. Enkele voorbeelden van knoppen zijn de afzender, verzonden naar, de datum en of er een bijlage bij zit.

Daarnaast kun je mails sorteren op afzender. Je kiest dan uit een lijst met voorgestelde afzenders en zoekt naar mails van meerdere afzenders. Aangezien mensen steeds meer werk verrichten vanaf een smartphone of tablet, is het goed om te zien dat Google dergelijke veranderingen doorvoert aan Gmail.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Google

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!