Deze controversiële Harry Potter-ster had bijna in het MCU gezeten

Films & Series Lucas van de Wetering 23 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Miriam Margolyes heeft een rol in het Marvel Cinematic Universe afgewezen die perfect bij haar had gepast. De actrice uit de Harry Potter-films vond dat Disney haar te weinig aanbood.

Een bekende Harry Potter-actrice heeft recent laten weten dat ze een rol in een Marvel-serie heeft laten schieten, terwijl deze perfect bij haar had gepast. Ze zou een redelijk hoog loon krijgen als ze de rol had aangenomen.

Miriam Margolyes, speelde Professor Sprout in de Harry Potter films, maar recent was ze in een redelijk controversie beland door een uitspraak over de geliefde toverfranchise. Toch had ze bijna in een Marvel-serie gespeeld.

Van Harry Potter naar Marvel

Miriam Margolyes is een bekende Britse actrice. Ze speelde Professor Sprout in meerdere Harry Potter-films, maar dat is lang niet alles wat ze in haar carrière heeft gedaan. Ze speelde in tientallen films en series sinds 1983 en ze is nog steeds bezig.

Recent heeft ze een rol aangeboden gekregen in het Marvel Cinematic Universe, met een redelijk loon eraan verbonden. Het ging hier om de rol van Lilia Calderu voor Agatha: Coven of Chaos. Maar de actrice vond de 600 duizend dollar die ze zou krijgen voor de rol te weinig. Met haar minimum van 1,2 miljoen dollar ging Disney niet akkoord.

Deze controversiële Harry Potter ster had bijna in het MCU gezeten
(Afbeelding: Warner Bros. Pictures)

Wie is Lilia Calderu

Lilia Calderu, oftewel de rol die de Harry Potter-ster heeft afgeslagen, is een personage die voorbij zal komen in de Marvel-serie Agatha: Coven of Chaos. Calderu is een heks en de bewaarder van het Boek van Cagliosto.

Calderu is een oudere dame en een bekende waarzegster in Marvel. In de stripboeken was ze de eerste die wist van Wanda Maximoff, oftewel The Scarlett Witch, haar krachten. Het MCU-karakter gaat nu gespeeld worden door Patti LuPone in plaats van Harry Potter-ster Mariam Margolyes.

Controversie om de ster

Harry Potter-ster Miriam Margolyes bevond zich recent in redelijk wat controversie door een uitspraak over de geliefde Harry Potter-franchise. Ze zei zich zorgen te maken over de volwassen Harry Potter-fans. “Ze kunnen het gewoon niet loslaten.”

Zoals je wel verwacht landde dit niet goed bij de fans van de populaire toverfranchise. Ze kreeg veel negatieve feedback over de uitspraak en is op het moment dan ook ver van geliefd. Het was interessant geweest om te zien of deze controversie ook impact zou hebben op Marvel.

Dit is waarom filmfans IMAX zo belangrijk vinden (en dat ook zo is)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen