Hoeveel deze Harry Potter-acteur verdiende met slechts twee minuten film

Films & Series Dennis Mons 2 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Miriam Margolyes, bekend als Professor Sprout in de Harry Potter-films, geeft aan dat ze niet bepaald veel verdiend heeft met haar rol. Maar in alle eerlijkheid: hoe lang zat de dame nou eigenlijk in de films? En daarnaast: het bleek toch best een héél aardig zakcentje.

Ondanks het feit dat er met de Harry Potter-films grote zakken met geld zijn verdiend (zes miljard euro), heeft niet iedereen daarvan geprofiteerd. Een van de acteurs heeft aangegeven dat ze weinig heeft verdiend aan de films. Of althans: dat vindt zij.

Harry Potter-icoon? Niet bepaald

Actrice Miriam Margolyes speelt de rol van Professor Sprout. Zij geeft kruidenkunde aan Hogwarts en is het hoofd van het Hufflepuffs-huis. Ze is daarmee een van de meest toonaangevende personages in de films. Het punt is echter dat de inmiddels 81-jarige Britse actrice niet bepaald veel te zien was op het witte doek.

Frappant feit is dan ook dat Margolyes vindt dat ze niet genoeg geld heeft verdiend. “Ik heb nooit miljoenen verdiend aan de Harry Potter-films”, stelt ze in een interview met Metro. “Ik denk dat drie of vier hoofdrolspelers dat wel hebben gedaan.

Ik zat in maar twee films en ik heb daar maar 60.000 pond mee verdiend. Ik ga daar nu niet over klagen. Ik klaagde toen wel, maar aan de andere kant hebben de films me ontzettend beroemd gemaakt.”

Harry Potter, Professor Sprout
Miriam Margoyles als Professor Sprout (Afbeelding: Warner Bros.)

Veel geld voor een kleine rol

In alle eerlijkheid is het salaris van Margolyes geenszins te vergelijken met dat van bijvoorbeeld Daniel Radcliffe die meer dan 100 miljoen dollar verdiende als Harry Potter. Aan de andere kant is de totale schermtijd van Margolyes zelfs in twee films verwaarloosbaar.

Het helpt overigens ook niet dat Margolyes niet zo’n fan is van kinderen. “Ik ben niet zo dol op kinderen”, stelde ze. “En zeker niet baby’s en rare kinderen.” Dus wat dat betreft is het maar goed dat ze een beperkte rol had in het Harry Potter-universum, wat toch wel enigszins gericht is op jonge kijkertjes.

Dan mag Margolyes dus écht niet zeuren dat ze ‘maar’ 69.000 dollar pakte voor een een paar minuten schermtijd, én ook nog eens wereldberoemd werd. En da’s een ook flinke duit waard. Kan je in ieder geval een eigen toverstok van betalen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen