HBO Max verwijdert één van zijn grootste series (en het is ronduit bizar)

Films & Series Dennis Mons 13 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Niemand heeft dit aan zien komen: HBO Max heeft niet alleen de serie Westworld geanulleerd, maar gaat het ook offline halen. Naast de sci-fi-serie gaan ook andere films en series verdwijnen zoals The Nevers en Minx.

Voor de mensen die geen idee hebben: Westworld is een sci-fi-serie uit 2016 waarin robots bewustzijn krijgen. In eerste instantie blijven zij nog in een speciaal park, maar ze ontsnappen en begeven zich dan in de mensenwereld.

HBO Max trekt volledig de stekker uit Westworld

Toegegeven: na het tweede seizoen van Westworld kelderde de serie flink in kwaliteit. Vooral in de eerste twee delen stond het park centraal. Daarna speelde steeds meer van de serie zich buiten het park af en werd het verhaal onnodig ingewikkeld.

Batman actor Jeffrey Wright
Jeffrey Wright als Bernard Lowe. Bron: HBO

Al in het tweede seizoen van Westworld begonnen de cijfers flink te kelderen. In eerste instantie werd de serie als de ‘volgende Game of Thrones’ neergezet. Maar het tweede seizoen haalde gemiddeld ‘slechts’ 2,4 miljoen kijkers per aflevering. Dat is 16 procent minder dan het eerste seizoen.

Het derde en vierde seizoen had nog minder kijkers. Naar het derde seizoen keken slechts 12 miljoen mensen. Het vierde seizoen had slechts 10 miljoen mensen die aan de buis gekluisterd zaten.

Merkwaardig besluit

Maar dat de stekker volledig uit Westworld getrokken wordt, is wel opmerkelijk. Zeker ook gezien het feit dat de eerste twee seizoenen wereldwijd een fenomeen waren. De serie won zelfs een Emmy.

Feit blijft dat HBO Max’s moederbedrijf Warner Bros. Discovery flink op de knaken aan het letten is. In de afgelopen tijd heeft het bedrijf al het mes gezet in 36 titels. Twintig daarvan zijn HBO Originals.

Het lot van Westworld staat nog niet vast

Dit trieste nieuws hoeft overigens niet volledig het einde van Westworld te betekenen op een streamingdienst. Warner Bros. Discovery is namelijk nog steeds van plan naast HBO Max ook een andere streamingdienst op te zetten.

Deze wordt gratis en heeft advertenties. Wanneer die dienst het levenslicht ziet is nog niet bekend. Mocht dat gebeuren dan is de kans groot dat de serie daar weer opduikt. Laten we het hopen.

Wil je dus alsnog alle seizoenen van Westworld zien dan moet je een dvd box kopen. Heb je sowieso zin in een andere goede sci-fi-serie? Dan raden we The Peripheral aan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen