Helldivers 2 maakt deze vergeten film weer populair

Games Rik Claessen 2 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Het gigantische succes van Helldivers 2 heeft een film uit de jaren ’90 opeens weer populair gemaakt. Niet gek als je weet waar de film over gaat.

“Let’s spread some democracy!” Helldivers 2 is de grote gamehit van dit moment. Dagelijks zitten de servers rammetje vol en zijn de developers bezig om de capaciteiten op te krikken. En dat allemaal omdat iedereen deze intergalactische strijd tegen aliens en robots wil meevechten.

Ondanks de populariteit is het concept van mensen tegen aliens niet nieuw. Er zijn talloze films, series, boeken en games hierover gemaakt. Maar opvallend genoeg heeft het succes van Helldivers 2 geleid tot een herontdekking van een van deze alienfilms. Zelfs de creative director van Helldivers 2 is verbaasd.

Deze film is opeens weer populair dankzij Helldivers 2

Het leger rekruteert mensen om mee te vechten tegen een invasieve aliensoort. De aliens lijken op grote insecten en veroveren stukje bij beetje het universum. Nu ook de aarde bedreigd wordt, besluit de mensheid om terug te vechten. Precies op de manier zoals alleen mensen dat kunnen. Met grote wapens, veel explosies en héél véél soldaten.

Ik heb het niet over Helldivers 2, maar over Starship Troopers. Als je alleen het plot leest, snap je waarom deze film uit 1997 nu weer zo populair is. Het is bijna identiek aan het verhaal achter Helldivers 2. Starship Troopers is de laatste week opeens weer heel vaak gekeken. En dat viel ook de creative director van Helldivers 2 op, die het fenomeen geweldig noemt.

De iconische Star Wars-franchise die binnenkort mogelijk een reboot krijgt
(afbeelding: Tristar pictures)

Starship Troopers heeft redelijk goede reviews

Hoewel de kern van Starship Troopers natuurlijk aliens overhoop schieten is, gaat het verhaal wel ietsje dieper dan dat. De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van Robert A. Heinlein. Het verhaal speelt zich af in de 23e eeuw en waar de fictieve United Citizen Federation alleen staatsburgerschap en rechten verleent aan degenen die in het leger dienen en buitenaardse ‘Arachnids’ uitroeien.

Op Rotten Tomatoes krijgt de film een fatsoenlijke 70%. Het is een vermakelijke film, als je de hoeveelheid bloed aankan. Omdat de servers van Helldivers 2 regelmatig overvol zitten, moeten spelers vaak lang wachten tot ze mee kunnen doen. Fans grappen onderling dat je in de tussentijd prima Starship Troopers kunt kijken om alvast in de stemming te komen.

Populariteit van Helldivers 2 zorgt voor serverproblemen

Het immense succes van Helldivers 2 komt niet zonder tegenslagen. De servers zitten zo vol dat spelers lang moeten wachten. Developers werken de klok rond om de servercapaciteiten uit te breiden en alles in goede banen te leiden.

Uiteindelijk was er een maximum spelersaantal van 450.000 spelers ingevoerd zodat de servers niet op hol zouden slaan.

De iconische Star Wars-franchise die binnenkort mogelijk een reboot krijgt
(afbeelding: Arrowhead)

Dit is gelukkig slechts tijdelijk. Gamestudio Arrowhead probeert om dit maximum spelersaantal te verwijderen. En als dat niet lukt wil het ten minste het maximum verhogen, zodat het spel door meer mensen gespeeld kan worden.

Helldivers 2 is nu zelfs zo populair dat die wel een paar hele grote spellen van de troon stoot met zijn spelersaantallen:

Helldivers 2: PlayStation exclusive tackelt GTA 5 en Starfield op Steam

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen