Helldivers 2: PlayStation exclusive tackelt GTA 5 en Starfield op Steam

Games Lucas van de Wetering 20 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

PlayStation exclusive Helldivers 2 verslaat grote games op basis van gelijktijdige spelers op Steam. Developers moeten zelfs het aantal spelers beperken.

Helldivers 2 is het nieuwste spel van Arrowhead Game Studios. Het is een third-person co-op shooter. Zoals de naam wellicht wel verklapt is het een sequel van Helldivers uit 2015.

Helldivers 2 is uitgebracht voor Windows en PlayStation 5 en heeft over het algemeen zeer positieve reviews gekregen van critici. Dit is ook terug te zien in de spelersaantallen.

PlayStation exclusive Helldivers 2 verslaat GTA 5

Helldivers 2 doet het zeer goed op het gebied van gelijktijdige spelersaantallen. In de nacht van 18 februari had het schietspel maar liefst 411.359 gelijktijdige Steam-spelers. Dit is meer dan de recordaantallen van populaire games zoals GTA 5 of Starfield.

Dit gigantische aantal spelers zorgde voor server-problemen. Hierbij kregen spelers bijvoorbeeld geen beloning in de game voor voltooide missies.

De ontwikkelaars van Helldivers 2 werkten hard aan een oplossing. Uiteindelijk was er een maximum spelersaantal van 450.000 spelers ingevoerd zodat de servers niet op hol zouden slaan.

Dit is gelukkig slechts tijdelijk. Arrowhead probeert om dit maximum spelersaantal te verwijderen. En als dat niet lukt wil het ten minste het maximum verhogen, zodat het spel door meer mensen gespeeld kan worden.

Onverwachte Steam-cijfers

Dat Helldivers 2 zo’n grote hit zou zijn, is een verrassing. Volgens SteamDB is het spel het zesde meest gespeelde spel op Steam, met een gemiddelde van 180.000 spelers.

Het piek-aantal spelers van Helldivers 2 is 409.367 gelijktijdige spelers. Dit maakt de game het 23ste meest gespeelde spel op Steam ooit. Hiermee verslaat het games zoals Halo: Infinite, Destiny 2, GTA 5 en Starfield.

Daarnaast is het de grootste Steam-release van een game die gepubliceerd is door Sony. Hiermee verslaat het de vorige koning: God of War, deze had 73.529 gelijktijdige spelers. Wel is belangrijk te melden dat God of War pas vier jaar na zijn release op Steam kwam.

Wil jij net als honderdduizenden andere mensen alien-insecten en killer-cyborgs doodschieten met je vrienden? Dan is Helldivers 2 zeker aan te raden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen