Xbox Game Pass verliest GTA 5, maar daar krijg je deze games voor terug

Games Jeroen Kraak 4 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Januari belooft een opvallende maand voor Xbox Game Pass Ultimate te worden. Met GTA 5 verliest het een van zijn grootste titels. Gelukkig komt er ook genoeg moois voor terug.

Xbox Game Pass is een soort Netflix op het gebied van gaming. Voor een vast bedrag per maand kun je flink wat games spelen zonder extra kosten. Hiertussen zitten ook grote titels als Starfield, Assassin’s Creed, en GTA 5. Helaas moet je het binnenkort zonder die laatste doen.

Daarvoor in de plaats komen ook een aantal nieuwe games die je met je abonnement kunt spelen. Wij zetten op een rijtje wat er aankomt en wat er van de dienst verdwijnt.

Games als GTA 5 verdwijnen van Xbox Game Pass

Laten we eerst beginnen met de games die je binnenkort niet meer kunt spelen via Xbox Game Pass. De grootste titel is GTA 5. Als je de game tot de lancering van GTA 6 deel 5 wil spelen op je Xbox Series S of X, zal je ‘m toch echt moeten kopen.

Maar naast GTA 5 verdwijnen er nog andere games, waaronder twee van de populaire reeks Persona. Om precies te zijn, gaat het om Persona 3 Portable en Persona 4 Golden.

Xbox Game Pass verliest GTA 5 en krijgt dit ervoor terug
(Afbeelding: Rockstar Games)

Ook twee wat minder bekende games verlaten Xbox Game Pass. Zo kun je straks niet meer motorracen in MotoGP 22 en is het niet meer mogelijk om je tuintje bij te houden in Garden Story.

Nieuwe games op je console

Maar gelukkig hoef je niet lang te sippen om het verdwijnen van GTA 5, want er komen ook drie nieuwe games naar Xbox Game Pass. De bekendste is Assassin’s Creed Valhalla. In dit deel ben je een viking die langzaam heel Engeland wil veroveren. Daarnaast beloof je ook avonturen in de Noorse mythologie.

Ook is er ruimte voor echte horror met Resident Evil 2. Hoewel de game oorspronkelijk uit 1998 komt, is deze remake uit 2019 nog steeds een heerlijk spel om te spelen. Sterker nog, je kan het met recht een van de beste horrorgames ooit noemen.

Een andere opvallende naam is Persona 3 Reload. Waarschijnlijk vraag je je nu af waarom, aangezien je net las dat Persona 3 Portable verdwijnt.

Dat zit namelijk zo: Persona 3 Reload is een remake van de originele versie. Je speelt de game dus met betere specs en mechanics, waardoor je er nog meer plezier uithaalt. Deze game komt begin februari naar Xbox Game Pass

Maar er komt nog veel meer aan de komende tijd. Dit zijn alle releases van de maand januari

  • Close to the Sun – nu beschikbaar
  • Hell Let Loose – nu beschikbaar
  • Assassin’s Creed Valhalla – 9 januari
  • Figment – 9 januari
  • Super Mega Baseball 4  – 11 januari
  • We Happy Few  – 11 januari
  • Resident Evil 2 – 16 januari
  • Those Who Remain – 16 januari

De geheime ‘James Bond’-game van GTA 6-maker Rockstar Games

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen