Hoe snel is een Fusion Drive?

Apple Koen van Tongeren 9 nov 2012
Leestijd: 1 minuut

Het laatste media-evenement van Apple bracht weinig écht nieuwe producten: de iPad werd kleiner, de iMac dunner en de Mac mini sneller. Toch werd er tussen de productonthullingen door één technologie onthuld die écht nieuw was: de Fusion Drive. Deze harddisk van 1 of 3 TB heeft een ingebouwde flash-module van 128 GB. OS X verhuist zelf programma’s en documenten van het ene naar het andere deel waardoor je de snelheid van een SSD-schijf benadert zonder in te hoeven leveren op opslagcapaciteit.

De Fusion Drive zorgt dus voor een flinke snelheidsverbetering. Hoeveel dat kan schelen laat TLD zien door twee nieuwe Mac mini’s de zelfde taken uit te laten voeren waarbij één een traditionele harddisk gebruikt en de ander Apple’s nieuwe Fusion Drive. Overtuig uzelf:

Het samenvoegen van flash-opslag en een traditionele harde schijf in één behuizing is niet nieuw. Verschillende fabrikanten hebben dergelijke oplossingen in hun assortiment. Wat de Fusion Drive uniek maakt is dat deze direct door OS X aangestuurd wordt. Daardoor kunnen programma’s en documenten sneller en op een slimmere manier verhuisd worden tussen de twee delen van de schijf.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen

Relevante artikelen