Hoe lang het duurt om Hogwarts Legacy volledig uit te spelen

Pop-Culture Mark Hofman 19 feb 2023
Leestijd: 3 minuten

Hogwarts Legacy wordt door ontzettend veel spelers geroemd vanwege zijn machtige wereld, spannende verhaallijnen en heerlijke gameplay. Maar hoeveel uur is er eigenlijk in het spel te stoppen dat je, toch wel, aardig wat geld kost?

Persoonlijk denk ik dat Hogwarts Legacy weinig spelers op dit gebied zal teleurstellen. Het spel is namelijk behoorlijk groot. Naast een indrukwekkend lang hoofdverhaal moet je ook aardig wat uurtjes in het spel stoppen om het in zijn volledigheid te voltooien.

Urenlang grinden in Hogwarts Legacy

Het hoofdverhaal van Hogwarts Legacy zit, net als Harry Potter zelf, uitstekend in elkaar. Al is dit in het spel slechts het topje van de ijsberg. Al is dat topje alles behalve klein.

Om het hoofdverhaal van Hogwarts Legacy uit te spelen ben je als gamer een kleine 20 tot 25 uur bezig. Uiteraard is dat wel een beetje afhankelijk van hoe groot je focus in de main story is en hoe hoog de moeilijkheidsgraad staat.

Wil je het spel in zijn geheel uitspelen, dan ben je overigens nog wel wat meer uurtjes zoet. De vele collectibles en zijmissies zorgen ervoor dat jij als Harry Potter-fan een uurtje of vijftig van Hogwarts Legacy kunt genieten. Feest!

Alle hoofdmissies op een rij

Hogwarts Legacy heeft dus een groot hoofdverhaal dat is onderverdeeld in 13 verschillende missies. Vergis je overigens niet, want iedere hoofdmissie bestaat weer uit een aantal kleine andere missies.

Hogwarts Legacy, PlayStation 5, Xbox Series S, Harry Potter
Petje af voor Portkey (Afbeelding: Portkey Games / Warner Bros.)

De indeling is als volgt:

1. Prologue
2. Attend Your First Day at Hogwarts
3. Find the Secret in the Restricted Section
4. Living as a Student Until Professor Fig Returns
5. Tell Professor Fig about the Map Chamber
6. Complete Your First Trial
7. Improve you Magical Abilities to Access the Next Trial
8. Prepare for You Search for the Next Keeper
9. Prepare For Your Search for the Final Keeper
10. Stop Ranrok and Rookwood
11. Prepare for Your O.W.L.S.
12. Stop Ranrok
13. Post-Story Quests

Heb je het verhaal uitgespeeld? Hou er dan wel rekening mee dat Hogwarts Legacy geen New Game Plus-optie met zich meedraagt. Het spel opnieuw spelen met de vooruitgang die je geboekt hebt, zit er dus niet in.

Wat wel goed is om te weten is dat als je de game echt 100 procent wil uitspelen, inclusief trophies, je hem vier keer moet spelen. Iedere house draagt namelijk een aparte missie met zich mee, waardoor het spel dus alleen is uit te spelen als je hem per house een keer uitspeelt.

Hogwarts Legacy, PlayStation 5, Xbox Series Beste games van 2023, Harry Potter
Mooi kasteel! Zouden ze wat mee moeten doen. (Afbeelding: Portkey Games / Warner Bros.)

Onze betoverende Hogwarts Legacy-gids

Hogwarts Legacy is een heerlijk spel dat makkelijk te leren is, maar wel enige moeite vereist om het volledig onder de knie te krijgen. Gelukkig zijn wij compleet ondergedompeld in de magische wereld en kunnen we je daar best een handje bij helpen.

Precies om die reden hebben we onze complete, en vooral betoverende, Hogwarts Legacy-gids in het leven geroepen. Een overzichtelijk artikel vol met linkjes naar andere artikelen die je helpen in de game.

Het maakt dus niet uit of je die ene spreuk zoekt, een bepaalde missie niet kunt voltooien of tegen puzzels aanloopt: we proberen je het allemaal zo makkelijk mogelijk uit te leggen.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen