Winnie the Pooh-horror je ding? Check deze 5 andere bizarre tips

Pop-Culture Dennis Mons 18 feb 2023
Leestijd: 3 minuten

Deze week is Winnie the Pooh: Blood and Honey uitgekomen. En zoals de naam al zegt, gaat het om een horror met een killerversie van de geliefde Disney-beer. Het is een belachelijk gegeven en WANT-redacteur Dennis Mons is als liefhebber van dit soort meuk dolenthousiast. Maar wat raadt hij nog meer aan?

Compleet onzinnige horrorfilms spreken een hoop mensen zoals ik aan. De recensies met één ster vliegen in het genre in de rondte (zo ook bij Winnie), en toch is er een grote groep mensen die echt kan genieten van dit soort horrorpulp. Misschien juist omdat ze één ster krijgen. Ze hebben een laag budget, de verhalen gaan nergens over en de acteurs zijn houten klazen: genieten dus.

Winnie the Pooh de ster in een horror

Alleen al het feit dat Winnie en zijn vriendjes als een stel psychopaten een hoop mensen om zeep helpen, is voor mij al reden genoeg om de film te zien. Het slaat als een tang op een varken en laat ik daar nou enorm van genieten. En ik ben zeker niet de enige! Check vooral even de trailer:

Kan dit soort heerlijke rommel je bekoren? Check dan zeker ook deze vijf idiote horrorfilms.

Een horror die op wieltjes loopt: Rubber

Rubber is een onzinnige horror-komedie die gaat over een seriemoordenaar in de vorm van een autoband. Ja, je leest het goed: een autoband. De band begint te moorden en ontdekt al snel dat hij telekinetische krachten heeft. Want waarom ook niet? Het is een bizarre film die absurdistische humor combineert met bloederig geweld.

Van Winnie the Pooh-beer naar killer-kalkoen: ThanksKilling

ThanksKilling is een andere horror-komedie die de spot drijft met vakantietradities. Het gaat over een gemuteerde kalkoen die wraak neemt op een groep tieners die Thanksgiving willen vieren in het bos. De film staat bekend om zijn lage productiewaarden en ongepaste grappen, maar het is een hilarische cultklassieker.

thankskilling, horror
Die krijgt vast geen gratie van de Amerikaanse president. (Afbeelding: Warner Bros.)

Deze dame staat niet met haar mónd vol tanden in Teeth

Teeth is een horrorfilm die gaat over een tienermeisje met vagina-dentata, oftewel tanden in haar vagina. Ja, het is net zo ongemakkelijk als het klinkt. Het meisje ontdekt al snel dat ze haar nieuwe ‘gave’ kan gebruiken om zichzelf te beschermen tegen mannen die haar willen aanranden. Het is een unieke en onvergetelijke film die je niet snel vergeet.

Ik bespaar je een screenshot.

Neerploffen op de Killer Sofa is geen goed idee

Killer Sofa gaat over een bezeten bank die mensen vermoordt (beetje zoals de killer-auto in Christine, maar dan anders). Het verhaal volgt een jonge vrouw die een mooie antieke bank koopt, maar al snel ontdekt dat er iets vreselijks mee aan de hand is. Het is een luchtige en vermakelijke horror die het absurdisme tot het uiterste drijft.

Moordende animatronics in The Banana Splits Movie

The Banana Splits Movie is gebaseerd op de gelijknamige kindershow uit de jaren ’60. De horror gaat over een groep kinderen die een opname van de show bijwonen, maar al snel ontdekken dat de animatronics van de show hen willen vermoorden. Het is een vermakelijke en bloederige film die zowel fans van de originele show als horror fans zal aanspreken.

Mocht deze film je aanspreken dat is er ook nog Willy’s Wonderland met Nicolas Cage (hoewel die zelfs als pulp bijna té slecht is (het kán)).

willy's wonderland, nicolas cage, horror
Zelfs Nicolas Cage weet deze film niet te redden. (Afbeelding: Screen Media Films)

Met andere woorden: natuurlijk kan je gaan voor horror-klassiekers als The Exorcist, Scream, The Shining of Alien, maar als je ook wilt lachen om alle gorigheid en absurditeit op je scherm, dan zijn deze vijf films absoluut perfect.

Doodeng: de 10 beste horrorfilms aller tijden (volgens Rotten Tomatoes)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen