Gratis opvolger Hogwarts Legacy binnenkort te spelen op iPhone en Android

Games Jeroen Kraak 27 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Ben je een echte Harry Potter-fan en heb je Hogwarts Legacy helemaal uitgespeeld? Dan kun je best in een zwart gat vallen. Gelukkig komt daar nu een einde aan door deze nieuwe game, en hij is nog helemaal gratis ook op je iPhone en Android-toestel.

Er is namelijk een nieuwe Harry Potter-game uit. Deze vind je niet, zoals Hogwarts Legacy, op je PlayStation 5, Xbox Series S/X of Nintendo Switch. Het enige wat je nodig hebt is een iPhone of Android-toestel.

Een Hogwarts Legacy-opvolger op Android en iPhone

Nu wordt Harry Potter: Magic Awakened wereldwijd gereleaset, en dat is eigenlijk best laat. Het spel was al sinds 2021 te spelen in China en Taiwan. Een paar maanden geleden kwamen daar een aantal landen bij, maar nu lijkt eindelijk Nederland aan de beurt.

Denk je meteen bij een gratis game voor iPhone of Android: dat wordt niet veel? Nou, dan heb je het mis. De game heeft echt een leuke tekenstijl en ziet er daardoor erg goed uit. Er is door de makers echt aandacht besteed aan de kleinste details, net zoals je eerder zag in Hogwarts Legacy.

En dat is bewonderenswaardig, want er zijn al een aantal gratis Harry Potter-games uitgekomen voor iPhone en Android, maar die waren niet zo goed als deze. Denk bijvoorbeeld aan de AR-game van Niantic die er een soort Pokémon Go van wilde maken.

Dit is Harry Potter: Magic Awakened

Harry Potter: Magic Awakened op iPhone en Android is dat zeker niet. Het lijkt qua gameplay ook niet op Hogwarts Legacy. Het heeft wat meer weg van Marvel Snap, maar toch niet helemaal. Het is een combinatie tussen een kaartspel en real-time strategy. Daarnaast zitten er ook de nodige leuke minigames in voor de echte fan.

Als je in een gevecht belandt, vallen je personages automatisch aan met basisspreuken. Door middel van de kaarten die je hebt, maak je krachtigere spreuken. Wellicht kun je ook jouw favoriete spreuk uit Hogwarts Legacy proberen.

De game voor Android en iPhone is gratis. Wel zitten er, zoals je gewend bent van mobiele games, microtransacties in. Het mooie is echter dat je ze niet nodig hebt om gewoon goed te kunnen spelen. Er is genoeg inhoud om je urenlang te vermaken. Zo heb je na Hogwarts Legacy weer wat te doen als echte Harry Potter-fan.

Update: Hoewel de wereldwijde release op 27 juli staat, is de game op dit moment nog niet te downloaden in Nederland. Het ligt in de verwachting dat dit de komende dagen alsnog kan. wel kun je jezelf alvast registeren in de Google Play Store. Wil je de game alsnog nu spelen? Dan kun je de locatie van de App Store of Play Store op je telefoon op de Verenigde Staten zetten.

Grootste gemis Hogwarts Legacy wordt werkelijkheid door nieuwe game

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen