Hogwarts Legacy maakt korte metten met bloedirritant element

Games Mark Hofman 8 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Portkey Games heeft een flinke update uitgebracht voor Hogwarts Legacy. De perfecte game voor Harry Potter-fans is zojuist nog een stukje beter geworden en volgens WANT-hoofdredacteur Mark Hofman werd dat tijd ook.

Sinds de lancering in februari heb ik Hogwarts Legacy geen seconde meer los kunnen laten. Dus als er dus een irritant element is waar fans compleet gek van worden, kan ik je verzekeren dat ik die irritatie gevoeld heb. Dat Portkey Games het eindelijk oplost, samen met een heleboel nieuwigheden, is dus feest.

Hogwarts Legacy fixt irritant element

Hogwarts Legacy is een wereldwijd succes, maar Portkey Games (de maker van het spel) bleef opvallend stil. Dus geen idee of de ontwikkelaar druk bezig was met een update, DLC of zelfs een vervolg. Maar gelukkig is de stilte verbroken.

Een groot aantal probleemoplossingen, een speciale modus voor gamers met een bijzondere angst, en het vertrek van een bloedirritant element zijn het antwoord op het succes. Portkey Games heeft de nieuwe update uitgerold en die lijkt het spel aanzienlijk te verbeteren. Ik zou bijna opnieuw beginnen om het allemaal te ontdekken…

Wie Hogwarts Legacy speelt, weet dat bepaalde dialogen constant terugkomen. Soms dusdanig vaak dat je bijna naar een gewelddadige oplossing zoekt (bijvoorbeeld de controller door het scherm gooien). “Sometimes it looks like all roads lead to Hogsmeade” is een uitstekend voorbeeld, maar zeker niet de enige.

Ontdek een Floo Flame voor de eerste keer en je krijgt Ignatia Wildsmith voor je kiezen. Althans, de zinnen die ze duizend keer lijkt uit te spreken. Waar dit voorheen praktisch gezien constant hetzelfde zinnetje was, lijkt daar nu dus eindelijk een oplossing voor gekomen te zijn. De uitspraken zijn uniek en maken het spel, geloof het of niet, iets verfrissender.

Hogwarts Legacy maakt korte metten met bloedirritant element
(Afbeelding: Portkey Games)

Spinnen zijn direct uit de game te halen

Zoals gezegd is dit niet het enige onderdeel dat de grote update van Hogwarts Legacy fixt. Zoals spelers van de game zullen weten, zijn spinnen een groot onderdeel van de ervaring. Ideaal om de wereld compleet te maken voor de fans, maar verschrikkelijk voor mensen met een serieuze angst voor de beestjes.

Dus vanaf nu zit er een Arachnophobia Mode in het spel. De spinnen krijgen een compleet ander uiterlijk en het geluid dat ze maken is minder eng. Zo kan iedereen gewoon volop genieten van het spel.

Wil je trouwens de beste tips voor Hogwarts Legacy hebben en het meeste uit de game halen? Dan is het onderstaande artikel zonder twijfel een feestje voor jou!

Hogwarts Legacy: onze betoverende gids vol tips, quests en veel meer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen