Toekomstige Samsung Galaxy Z Fold lijkt wel heel bijzonder ontwerp te krijgen

Smartphones Mark Hofman 8 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit jaar zullen we het nog niet meemaken, maar in de toekomst kan de Samsung Galaxy Z Fold zijn naam op bijzondere wijze eer aan doen. Samsung test volgens bronnen namelijk een wel heel opvallend ontwerp.

Dat idee krijgen we overigens niet alleen door een patent dat is toegewezen en opduikt op Twitter, maar ook door concepten die het bedrijf in het verleden heeft laten zien. Gaan we die opvouwbare smartphone driedubbel vouwen?

Het bijzondere ontwerp van de Samsung Galaxy Z Fold

Het uiterlijk van de Samsung Galaxy Z Fold gaat de komende jaren aanzienlijk veranderen. Het kan zijn dat toekomstige modellen op een andere manier vouwen dan we dat vandaag de dag zien. Iets dat we eerder zagen bij een prototype van de opvouwbare Android-telefoon van de toekomst.

Op Twitter wordt overigens bewezen dat de Galaxy Z Fold er wel degelijk anders uit kan komen te zien, omdat er een toegewezen patent te zien is. Daarin vouwt een Android-smartphone niet dubbel zoals nu, maar in drie verschillende delen.

En als je er dan goed over nadenkt, doet de opvouwbare smartphone zijn naam meer eer aan dan het al deed. De Samsung Galaxy Z Fold vouwt in dit geval in de vorm van een ‘Z’. Fold en Z, snap je?

Maar heeft het eigenlijk wel zin?

Kijk, en met de bovenstaande vraag slaat u de spijker op de kop. De Samsung Galaxy Z Fold van de toekomst kan op verschillende manieren vouwen, maar of dit ook daadwerkelijk iets gaat doen voor het succes van de Android-telefoon is nog maar de vraag.

In de meest recente aflevering van onze Freakin’ Nerds-podcast legde ik al uit dat mijn geloof in de opvouwbare smartphone steeds minder wordt. Waar ik al sinds 2019 roep dat dit de toekomst van de telefoon is, lijkt de markt zich de verkeerde kant op te bewegen.

De Samsung Galaxy Z Fold 5 lijkt bijvoorbeeld dit jaar een zeer kleine stap te zetten ten opzichte van zijn voorganger en het model daarvoor. Nu al. Dit terwijl de prijs amper lijkt te dalen en de aanschaf van een dergelijke Android-telefoon op financieel gebied een pittige klus is.

Een nieuw ontwerp lijkt me niet het punt waar Samsung zich mee bezig zou moeten houden. Want als het op dit tempo doorgaat, is de opvouwbare smartphone pas interessant op het moment dat we al afscheid aan het nemen zijn van de telefoon an sich.

Intrigirend bionisch oog kan mensen de realiteit laten veranderen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen