Honda bouwt bizarre elektrische scooter die op koffer lijkt

Elektrische fietsen Sam Dille 26 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Honda blaast een oude scooter een nieuw leven in. De grote fabrikant maakt er een gloednieuwe elektrische scooter van. En hij komt vooral goed van pas als je op vakantie gaat.

De weg naar een tropische bestemming gaat bijna nooit zonder hobbels. Soms vergeet je wat onderweg, is je koffer te zwaar of kom je te laat aan bij de gate. In zo’n situatie zou je graag wat hebben, waarmee je snel, met al je spullen, op het vliegveld bent. Honda’s nieuwe elektrische scooter kan je daar perfect mee helpen. Het is namelijk een koffer en scooter in één!

@wantnl

USB-C voor je iPhone, maar wel The Apple Way 😅 #iphone15 #iphone15pro #iphone15plus #iphone15pluspink #iphone15promax #apple

♬ original sound – WANT – WANT

Honda’s elektrische scooter voor op vakantie

Deze nieuwe elektrische scooter is geïnspireerd door de MotoCompo uit de jaren 80. Hij is compact en past makkelijk in de achterbak van je auto. Wil je hem liever als koffer in plaats van een scooter gebruiken, dan kan dat ook. Honda heeft een leren riem aan de bovenkant gemonteerd, zodat je hem makkelijk kunt dragen.

Er is wel een kleine kanttekening. Als elektrische scooter komt de Motocompacto niet echt ver. Honda omschrijft het voertuig als een “fun-to-ride ‘first and last mile’ solution”. Met andere woorden: hij is bedoeld voor kleine ritjes in de buurt. Je kan hem dus niet gebruiken als je buiten een straal van vijftien kilometer van Schiphol woont.

Dankzij de 490W elektromotor heeft de elektrische scooter van Honda een topsnelheid van ongeveer 24 kilometer per uur. De motor versnelt naar zijn topsnelheid in zeven seconden, wat voor zijn soort best snel is. Dus als je even vlug van punt A naar punt B wilt, is de Motocompacto goed te gebruiken.

Wij kunnen ernaar fluiten

De Motocompacto heeft ongeveer 3,5 uur nodig om helemaal op te laden. Dat duurt wel even, maar het is beter dan andere elektrische scooters. De NIO KQi3 doet er bijvoorbeeld zes uur over om volledig op te laden. En je kunt Honda’s Motocompacto makkelijk pluggen in een stopcontact.

Amerikanen kunnen de elektrische scooter in november verwachten. Hij zal dan 995 dollar kosten. Een lancering in Europa komt er voorlopig niet. Een woordvoerder van Honda vertelde aan TechRadar dat het een project uit de VS komt en ze geen plannen hebben om uit te breiden. Wij moeten dus nog gewoon met een ouderwetse fiets of auto naar het vliegveld rijden.

De perfecte elektrische fiets bestaat niet, maar zo koop je hem alsnog

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen