Horizon Zero Dawn op een grafische rekenmachine? Zo ziet dat er uit

Games Jelle van Es 9 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Horizon Zero Dawn is en blijft één van de fijnste games die je op de PlayStation 4 kunt spelen. En sinds vorig jaar is de game speelbaar op de pc en ziet hij er daar ook fantastisch uit. Althans, als je over de juiste settings beschikt.

Je kunt er ook voor kiezen om Horizon Zero Dawn op een manier te spelen zoals het eigenlijk niet bedoeld is. En op die manier krijg je het idee van hoe de game er uit ziet als het op een grafische rekenmachine zou draaien.

Horizon Zero Dawn op extreem lage resolutie

Een Youtuber genaamd Kryzzp besloot dat het een goed idee was om de game Horizon Zero Dawn op een extreem lage resolutie te spelen. Het feit dat de game an sich draait is al een prestatie op zich. De game draait in zijn video op een Nvidia GT 710 videokaart. Dat is er één die in 2016 eigenlijk al niet meer te gebruiken was. Laat staan dat je er een kwaliteit sterke game als deze in 2021 er op probeert te draaien. En het werkt. Maar daarvoor moest hij wel zijn resolutie flink naar beneden schroeven. De game draait uiteindelijk op een resolutie van 128 bij 72 pixels. Dat is dus eigenlijk een resolutie van 72p, wat nog minder is dan een grafische rekenmachine. Een TI-84 Plus CE heeft een resolutie van 320 bij 240.

Door de game zo aan te passen, lijkt het er op alsof je een 3D-game op je SNES of misschien wel de eerste PlayStation speelt. Het ziet er in elk geval behoorlijk apart uit en echt speelbaar kun je het niet noemen. Het is al heel wat dat het de maker van deze video lukt om hier en daar een klap uit te delen. Je inventory bekijken zit er bijvoorbeeld niet bij.

Dit is wat wij vinden

Ik heb Horizon Zero Dawn overigens niet op zo’n manier gespeeld. Ik heb hem gewoon op een goede pc getest. De review daarvan lees je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen