De keiharde horror-serie die je volgens Stephen King echt wil zien

Films & Series Sam Dille 16 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Stephen King is enorm enthousiast over een psychologische horror-serie uit 2021. De reeks heeft een sterrencast en is de perfecte serie om te bekijken in juli. Het verhaal heeft ook een persoonlijke betekenis voor de auteur.

Stephen King is niet zomaar een naam. Hij is de man achter vele horror-klassiekers, zoals It, The Shining en Carrie. De legendarische auteur heeft de afgelopen maanden zijn favoriete tv-shows op sociale media gedeeld. Zo was hij te spreken over het moordmysterie Poker Face, de horrorserie From en de sciencefictionfilm Silo. Maar zijn nieuwste kijktip is extra speciaal.

Over deze horror-serie raakt Stephen King maar niet uitgepraat

King zei Twitter dat juli de perfecte maand is om Lisey’s Story te bingen. De miniserie uit 2021 is gebaseerd op de gelijknamige roman van King uit 2006 en is te zien op Apple TV+.

Zijn tweet luidt: “Juli is misschien een goed moment om LISEY’S STORY te bingen, op Apple+. Alle afleveringen zijn geregisseerd door Pablo Larrain en geschreven door mij.” Larrain heeft eerder de films Jackie (2016) en Spencer (2021) geregisseerd. Jackie, met Natalie Portman in de hoofdrol, en Spencer, waarin Kristen Stewart prinses Diana speelt, zijn beiden meesterwerken.

Waar gaat het eigenlijk over?

Lisey’s Story is een horror-serie van acht afleveringen. In de reeks volgen we het verhaal Lisey Landon, gespeeld door Julianne Moore. Twee jaar na de dood van haar man, de beroemde schrijver Scott Landon, vindt er een aantal verontrustende gebeurtenissen plaats. Ze dwingen haar om het huwelijk met Scott opnieuw onder ogen te zien.

Het verhaal is heel persoonlijk voor King. Hij kreeg zijn inspiratie voor de roman toen hij in het ziekenhuis lag met een longontsteking. Eenmaal thuis waren zijn bezittingen in dozen gestopt omdat zijn kantoor werd gerenoveerd. Hij bedacht zich dat zijn kamer er ook zo uit zal zien na zijn dood. En dat zijn vrouw, Tabitha, hiermee te maken zou krijgen.

Lisey’s Story brengt het verhaal tot leven met een geweldige cast en memorabele acteerprestaties. De horror-serie debuteerde in juni en ging door tot juli 2021.

Waarom kinderen in horrorfilms zo ongelofelijk eng kunnen zijn

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen