Een van de meest controversiële horrorfilms krijgt zijn eigen game

Games Lucas van de Wetering 28 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Paramount Game Studios is bezig met een videogame gebaseerd op de populaire horrorfilm Paranormal Activity, genaamd Found Footage.

Samen met DreadXP en DarkStone Digital is Paramount Game Studios aan het werk aan een nieuwe horrorgame. De videogame is geïnspireerd door de bekende horrorfilm Paranormal Activity.

Na de originele film uit 2007 zijn er nog zes andere films gemaakt. Paranormal Activity: Found Footage is gebaseerd op het verhaal uit de zevendelige serie. Het aankomende spel wordt het eerste Paranormal Activity spel dat geen VR game is en komt hoogstwaarschijnlijk uit in 2026 op meerdere platformen.

Paranormal Activity

Paranormal Activity is een Amerikaanse bovennatuurlijke horrorfilm uit 2007. We zien een jong stel, Katie Featherston en Micah Sloat, dat nogal last heeft van paranormale wezens. Zo vallen die het stel lastig terwijl ze slapen, bijvoorbeeld door aan een been te trekken.

Het stel besluit om camera’s in hun huis te hangen om te bestuderen wat er allemaal aan de hand is. Dat is ook hoe we een groot deel van de film zien: vanuit het perspectief van de bewakingscamera’s. Daardoor krijgt het geheel een origineel, maar creepy gevoel.

Found Footage

Zoals de naam van de game, Paranormal Activity: Found Footage, wellicht wel verklapt, maakt de film gebruik van het filmmateriaal van de bewakingscamera’s. De game gaat dus hetzelfde creepy gevoel afgeven als de film.

Found Footage gaat verder gebruikmaken van iets genaamd een ‘haunt system’. Dit zal ervoor zorgen dat de soorten angst en de intensiteit hiervan zal veranderen gebaseerd op de acties van de spelers. Het kan voor iedereen dus anders zijn.

Andere games zoals Don’t Scream hebben ook al gebruikgemaakt van dit ‘haunt system’, dat was onder spelers een groot succes, en dus doodeng. Hoe Paranormal Activity: Found Footage gebruik gaat maken van de feature, is iets om reikhalzend naar uit te kijken (als je van horror houdt).

Echte horror

De film geeft een echte horror-experience. Er ligt geen grote focus op jumpscares, maar meer op gebruik maken van het onverklaarbare. Zo zijn er constant rare geluiden of gebeuren er dingen waar je kippenvel van krijgt.

Paranormal Activity zorgt er in ieder geval voor dat je de hele tijd op het puntje van je stoel zit, of juist in het hoekje van je bank, verstopt onder de dekens. De film is, ook nu nog, een echte aanrader als je houdt van horrorfilms. Nu is het alleen hopen dat het spel dit gevoel kan recreëren.

Ja, dit personage uit Disney+-serie Shogun heeft daadwerkelijk bestaan

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen