House of the Dragon: “Ik poepte echt in mijn broek op de eerste dag”

Films & Series Jeroen Kraak 20 aug 2022
Leestijd: 6 minuten

Het lange wachten wordt beloond. Er is na drie jaar eindelijk een opvolger voor Game of Thrones. Nou ja, opvolger? De gebeurtenissen in House of the Dragon spelen zich af voorafgaand aan de beroemde serie. Verwacht alles wat je van Game of Thrones hebt gezien, maar dan met nog veel meer draken. Milly Alcock en Emily Carey nemen ons terug mee naar Westeros.

Milly en Emily zijn met hun 22 en 19 jaar erg jong. Met de rollen van de jonge versies van prinses Rhaenyra Targaryen en Alicent Hightower in House of the Dragon kan dit wel eens hun definitieve doorbraak zijn. Het geeft natuurlijk wel een enorme druk.

In gesprek met twee van de gezichten van House of the Dragon

Voor de Europese première van de serie waren de actrices in Amsterdam. Wij spraken het tweetal over de serie en de hele hype rondom Game of Thrones.

Hoe was de eerste dag van de opnames?

Milly: “Ik was zo bang. Ik stond letterlijk te trillen. Ik startte meteen met een grote scène. Ik poepte echt in mijn broek. Ik heb nog nooit in een serie gespeeld waar alles zo groots was. Ik wilde zelfs voor mijn koffie betalen terwijl het gratis was. De crew keek me echt raar aan.”

Emily: “Mijn eerste dag wat met Milly. Het was een scène die er nu is uitgeknipt. Ik moest daarin een traan laten, maar aan het einde van de dag liep ik echt te huilen. Het is echt allemaal anders. We deden soms 14 uur over een scène. Die huilbui was meteen goed om al mijn spanning weg te laten gaan.”

House of the Dragon Emily Carey Milly Alcock
Emily Carey (L) en Milly Alcock (R). (Afbeelding: HBO Max)

Wat voor indruk maakte het immense decor en alle rekwisieten op jullie?

Milly: “Het was echt geweldig. Het maakte ons werk zoveel makkelijker. De set was groots, maar alles is tot detail uitgewerkt. Ik vergat af en toe dat het nep was. Ik leunde tegen een muur en die viel toen om. De kostuums veranderen letterlijk je houding. Een wereld die niet echt was zag er echt levendig uit.”

Jullie spelen de jongere versies van jullie karakters. Hebben jullie ook contact gehad met de acteurs die de oudere personages spelen?

Milly: “Nee eigenlijk niet. Ik heb Emma vijf keer echt gesproken en dat was eigenlijk na de opnames. Dat was ook niet echt nodig omdat de personages in verschillende fases van hun leven zijn. Emma zei het prachtig tijdens een Comic Con. ‘Het is alsof je kijkt naar een oude foto. Je herkent die persoon niet meer.”

Ik denk dat zij prachtig verder gaan op het moment dat wij afscheid hebben genomen van het personage. Wij hebben het alleen nog niet gezien hoe het afloopt.”

Herkennen jullie jezelf dan ook in de personages?

Emily: “Alicent en ik lijken erg op elkaar. We zijn beiden bezorgd. Net zoals ik, wil zij ook iedereen blij maken. Zelfs als ze haar eigen waarden ervoor moet opofferen. Mijn versie van Alicent doet er erg lang over om zich uit dat patroon vechten, maar uiteindelijk komt ze wel voor zichzelf op. Ik denk dat ik dat wel van haar kan leren. Bovendien is ze erg vurig. Ik denk dat er niet voor niets een vlam zit in het familiewapen van de Hightowers.

Mijn versie is wel wat anders dan de oudere versie die Olivia Cooke speelt. Ze lijkt een totaal andere persoonlijkheid te hebben vol met woede. In de serie ga je zien welke omstandigheden en mensen daarvoor zorgen. Ik hoop nooit die boze vrouw te worden. Ze wordt zelfs jaloers op haar eigen kinderen.”

In het begin van House of the Dragon zijn jullie vrienden. Gaat dat veranderen?

Milly: “Dat gaat langzaam kapot, maar dat komt niet door hen, maar door de mannen eromheen. Zij maken de beslissingen en dat breekt echt je hart. Je gaat zien dat onze karakters echt helemaal niets te zeggen hebben.”

Kunnen we wat leren van House of the Dragon?

Emily: “Natuurlijk al is dat voor iedereen verschillend. Kijk bijvoorbeeld naar een schilderij. Iedereen ziet er weer wat anders in. Al hoop ik vooral dat mensen ervan gaan genieten.”

Wat is je favoriete moment van de serie?

Emily: “Dat kan ik helaas niet zeggen, omdat ik dan te veel zou spoilen. Wat je wel gaat zien is dat er een web van leugens ontstaat tussen de verschillende karakters. Er is een afleveringen waar al deze leugens aan het licht komen en daar zitten een paar scènes in die echt mijn favoriet zijn.”

House of the Dragon Milly Alcock
Leve de prinses! (Afbeelding: HBO Max)

Kun je wat meer vertellen over de andere acteurs op de set. Wie was de grappigste bijvoorbeeld?

Milly: “Rhys Evans was de grootste grappenmaker. Ik had een verschrikkelijk erge dag op de set, omdat ik maar niet kon stoppen met lachen als ik Rhys ook maar even aankeek. Ik vroeg hem dan ook om mij niet aan te kijken, maar dat moet je dus niet doen! Die scène zie je terug in de trailer waar ik met mijn mantel sta en omdraai. Hij fluisterde continu grappige dingen en zoekt graag oogcontact en dan schiet je gewoon in de lach.”

Emily: “Steven Toussaint is dan weer diegene met het grootste hart. Paddy Considine was dan weer het schattigst. Hij is gek op een goede manier en we houden van hem. Je ziet hem langzaam zichzelf verliezen in de rol als koning Viserys en gaat dan ook precies zoals zijn personage praten.”

De Game of Thrones-wereld is inmiddels zo groot geworden. Ben je naar een soort Game of Thrones-school geweest?

Emily: “Ik zou wel willen dat er een Game of Thrones-school was! Nee, ik heb mijn informatie vooral via de Wiki-pagina’s opgezocht. Daarnaast heb ik ook veel naar YouTube gekeken. De originele show geeft alleen maar wat context, aangezien House of the Dragon over een heel andere periode en andere personen gaat. Ook heb ik de boeken gelezen. Zo heeft Alicent daarin maar één zin, terwijl het in House of the Dragon veel meer is. De familie Hightower komt geen eens in de originele serie voor.”

House of the Dragon
Vrienden voor altijd? (Afbeelding: HBO Max)

In House of the Dragon spreek je Valyrian. Hoe leer je zo’n taal in hemelsnaam?

Milly: “De taal is bedacht door David J. Peterson. Ik belde regelmatig met hem over hoe ik bepaalde woorden moest uitspreken. De uitspraak is overigens niet het enige moeilijke. Ook de grammatica is anders dan het Engels wat het lastig maakt. De zinnen worden in het script zowel in Engels als Valyrian opgeschreven, zodat je precies weet wat er wordt bedoeld. Het voelde op de set alsof iedereen twee talen sprak. Als dat dan niet lukte, was er gelukkig ook nog een logopedist. Het was wel een heel bijzondere ervaring.”

Wil je zelf zien hoe het eindresultaat is geworden en of Milly perfect Valyrian speelt? Je ziet het vanaf 22 augustus op HBO Max.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen