Nieuwe Nintendo Switch 2 lijkt onderweg: wat weten we er nu al over?

Games Jeroen Kraak 21 aug 2022
Leestijd: 3 minuten

De Nintendo Switch is een ontzettend populaire console. Het lijkt dus nog wel even te duren voordat er een nieuwe versie uitkomt. Toch gaan er wel al flink wat geruchten. Jeroen vertelt je alles wat je moet weten.

De Nintendo Switch kan niet ontbreken in je huis, al is het maar om met je vrienden te kunnen lachen. Wie wil er nu niet Mariokarten met een Super Smash Brother from another mother? We kunnen er nu nog van genieten, maar er is al een nieuwe console die langzaam aan de horizon verschijnt.

Een nieuwe Nintendo Switch

Er gaan al langere tijd geruchten rond over een nieuwe Nintendo Switch. Natuurlijk kwam er een OLED-versie van de spelcomputer uit, maar dat was niet wat men verwachtte. De grootste update was natuurlijk het scherm, maar echte fans en journalisten hadden daarnaast verbeterde hardware verwacht. Die zogenaamde Nintendo Switch Pro kwam er uiteindelijk niet.

De Nintendo Switch kwam voor het eerst op de markt in 2017. We lijken dus nu vrij laat in de consolecyclus te zitten. Het ligt dus niet voor de hand dat die Pro-versie van de originele Switch er komt. In plaats daarvan lijkt een compleet nieuwe console waarschijnlijker, waar je dus ook nieuwe games voor zou moeten kopen. Denk daarbij aan Sony die met een PlayStation 5 komt in plaats van een PS4.

Kruidvat heeft ideale Nintendo Switch-accessoires in folder
Nintendo Switch OLED (Afbeelding: Nintendo )

Waar moet de console aan voldoen?

Natuurlijk moet een Nintendo Switch 2 een flinke stap vooruit zijn ten opzichte van de huidige Switch. De belangrijkste features zullen vermoedelijk 4K-beeld zijn en een betere processor. Natuurlijk zou het ook fijn zijn als een Switch een langere batterijduur heeft en net wat ergonomischer is. Nintendo zal wel moeten want de Nvidia X1 Tegra Chip, die in de console zit, wordt niet meer gemaakt.

Voor Nintendo is het moeilijker om te voorspellen wat ze doen dan bij de concurrentie. Het bedrijf heeft een eigen blik op gaming en daardoor hebben we gelukkig de Nintendo Switch gekregen. Nintendo ging niet voor de topspecs zoals we die zien bij de PlayStation en Xbox. In plaats daarvan koos het voor een hybride console die je op de tv, maar ook in de hand onderweg kunt spelen. Waar de andere kozen voor een schijfje, blijft Nintendo nog altijd vasthouden aan een ander formaat.

Wanneer komt de Nintendo Switch 2?

Natuurlijk vraag je jezelf af wanneer de Nintendo Switch 2 op de markt komt. Dat gaat sowieso dit jaar niet meer gebeuren. Nintendo gaf eerder aan dat het tot maart van 2023 niet met een nieuw apparaat op de markt komt. Nintendo houdt verder de kaken stijf op elkaar over een opvolger.

Hoewel we dus niet veel weten over een Nintendo Switch 2, hebben de fans al verschillende concepten gemaakt. Zo zien we onder ander een console met een vouwscherm en een touchpad.

De grote vraag is dan ook of je moet wachten op een Nintendo Switch 2, of dat je beter voor de normale, Lite-, of OLED-versie moet gaan? De levenscyclus van een spelcomputer is verschillend. De Wii U was 5 jaar op de markt, maar dat was niet zo’n succes. De Switch is nog steeds populair en dus kan er nog zeker een jaar of twee bijkomen. Als je dus Nintendo-spellen wil spelen, dan kun je beter de Switch nu gewoon halen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen