Huawei: de gekke plek waar jij je earbuds straks kunt verstoppen

Audio Jeroen Kraak 1 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Huawei heeft in het verleden veel opvallende dingen gedaan, maar slaat met zijn nieuwe smartwatch echt alles. Het Chinese technologiebedrijf laat jou je oordopjes namelijk verstoppen op een plek die, op z’n zachts gezegd, erg bijzonder is. WANT-redacteur Jeroen Kraak vertelt je er alles over.

Uit eigen ervaring kan ik bevestigen dat het heel normaal is om je earbuds te verliezen. Je laat ze rondslingeren op de meest onlogische plekken, omdat je ze simpelweg niet in het doosje stopt. Huawei heeft wat dat betreft een oplossing bedacht die, als het zijn werk goed doet, de boel best nog wel eens kan veranderen.

Huawei stopt je earbuds in je… smartwatch?

Huawei heeft in China een nieuwe gadget gedropt. Het is een smartwatch met aan de binnenkant ruimte voor je oordopjes. Ja, je leest het goed: je kunt de oortjes gewoon aan de binnenkant van het apparaat kwijt.

Waarschijnlijk vraag je jezelf nu af: hoe dan? Dat is eigenlijk vrij simpel. Je kunt de bovenkant van de Huawei-smartwatch openen. Het scherm zit vast aan een scharnier waardoor je het kunt openvouwen. Doordat de gadget vrij dik is, kun je jouw oordopjes daarin opbergen. Maar zit je daar op te wachten voor je oortjes?

Een dikke smartwatch is natuurlijk niet ideaal. Het neemt veel ruimte in, maar het maakt wellicht een aantal functies een stuk onhandiger. Veel mensen gebruiken hun smartwatch voor het sporten. Dat lijkt niet heel comfortabel met een dik klokje om je pols, ook al is er ruimte voor de Huawei-earbuds.

Kun je jouw oordopjes binnenkort echt kwijt in je klokje?

Mocht je er echt in geïnteresseerd zijn, dan moet je nog wel even wachten. Huawei lanceert deze smartwatch op 2 december alleen in China. We hebben dan ook geen flauw idee of de oordopjes met smartwatch naar Europa komt.

Hoe goed deze smartwatch is, is ook nog een vraagteken. Qua uiterlijk lijkt deze wat op de Huawei Watch 3. De oordopjes lijken dan weer wat kleiner dan normale versies.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen