De Huawei Watch GT 3 Pro heeft geen Google, maar dat maakt niets uit

Gadgets Mark Hofman 1 jun 2022
Leestijd: 3 minuten

Met mijn achterwerk op een stoel in Milaan keek ik op 18 mei live naar de onthulling van de Huawei Watch GT 3 Pro. Een smartwatch die qua ontwerp niet van een normaal horloge te onderscheiden was, over bekende functionaliteiten beschikte en in theorie acht dagen mee zou gaan op een volle lading. Wow.

Het eerste idee dat ik overigens direct had was dat het zonde was. Zonde dat een dergelijk product niet heel bruikbaar zou zijn, omdat er geen Google op te vinden was. Toch heb ik het horloge nu twee weken in gebruik en moet ik iets toegeven. Ik zat er helemaal naast.

Huawei Watch GT 3 Pro is een pareltje

Persoonlijk vind ik de Huawei Watch GT 3 Pro een pareltje. Daar heb ik eigenlijk twee redenen voor: het ontwerp en de batterij.

Dit is zonder twijfel één van de mooiste smartwatches van de gehele markt. Over smaak valt niet te twisten en daarom is het natuurlijk lastig om dat voor iedereen te bepalen. Zelf geniet ik van het feit dat de Huawei Watch GT 3 Pro echt op een klassiek horloge lijkt. Zeker met de juiste wijzerplaten is dit één van de weinige stijlvolle smartwatches in mijn optiek. Dat zorgt voor enthousiasme.

Huawei Watch GT 3 Pro
Strak in het pak met titanium (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Dat enthousiasme wordt nog eens aangedikt door de accuduur. De Huawei Watch GT 3 Pro gaat op papier acht dagen mee, maar ik merk dat ik er langer mee doe. Iedere avond als ik ga slapen zet ik de smartwatch uit, waardoor ik nog meer uit een volle lading haal. Op woensdag 24 mei had ik nog 60%, 25 mei 51% en vrijdag 27 mei nog 40% accu over. Dat is een daling van 20% in vier dagen.

In deze tijd had ik mijn Apple Watch Series 7 al twee keer volledig op moeten laden, terwijl ik deze een dag minder had gedragen. Het laat zien dat dit echt een gigantische stap vooruit is.

Is de Huawei Watch GT 3 Pro dan perfect?

De Huawei Watch GT 3 Pro is dus een pareltje, maar perfect is hij niet. Hij heeft zo nu en dan een beetje moeite met het vastleggen van workouts. De stappen neemt de smartwatch in zijn metingen mee, maar bij het activeren van een workout blijft de teller nog wel eens op nul staan.

Dat is echter alleen het geval als je snel op de smartwatch zelf kijkt. Bekijk je de statistieken op de toegewijde applicatie, is hij wel degelijk up-to-date.

Huawei Watch GT 3 Pro
Beschikbaar in het wit (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Geen Google? Maakt niet uit!

Dat brengt mij direct bij het punt waar ik het helemaal mis had. De Huawei Watch GT 3 Pro heeft geen Google. Een obstakel waardoor het product me, in eerste instantie, niet wist te trekken. Daarom wilde ik dolgraag bij de presentatie zijn en de smartwatch testen om te kijken hoe Huawei dat zelf ziet.

Het blijkt echter dat het helemaal niet uitmaakt. Alles wordt geregeld via de Gezondheid-app van Huawei. Een app die niet alleen beschikbaar is voor Android en iOS, maar ook verbinding maakt met de standaard Gezondheid-app van je smartphone. Je kunt dus volledig uit de voeten.

Opvouwbare Huawei Mate XS 2 voelt als een keiharde stap vooruit

Wie geen gebruik wilt maken van Spotify of diensten als Google Maps, die kan dus gewoon doen wat hij of zij wilt met deze heerlijke smartwatch. Iets dat ik, na twee weken enthousiast gebruik, echt aan kan raden. Voor mij is dit, ondanks mijn verwachtingen, dé smartwatch van het moment.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen