Opvouwbare Huawei Mate XS 2 voelt als een keiharde stap vooruit

Smartphones Mark Hofman 19 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

De afgelopen 24 uur voelde als vanouds aan. Een trip naar het buitenland om kennis te maken met de nieuwste producten van een groot bedrijf. Milaan was het toneel, de Huawei Mate XS 2 de show.

Gisteren lieten we weten dat de nieuwe smartphone is aangekondigd en wat hij precies te bieden heeft. Vandaag vertel ik je wat mijn eerste, zeer korte, ervaring voor indruk heeft achtergelaten.

De Huawei Mate XS 2 in handen

Er valt niet veel te zeggen over de prestaties van de Huawei Mate XS 2. Daar heb ik hem helaas iets te kort voor kunnen gebruiken. Wel kan ik met je delen hoe het toestel in de hand ligt en of de opvouwbare smartphone in het algemeen een stap maakt.

Huawei Mate XS 2
Uitgeklapt (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Het mag duidelijk zijn: de Huawei Mate XS 2 is op het eerste oog ontzettend goed gemaakt. De smartphone ligt, mede dankzij het lage gewicht, erg lekker in de hand. Het dunne beeldscherm zorgt voor een unieke ervaring en maakt het toestel heel handzaam. Dat scherm is echter makkelijk om te vouwen, waardoor je een herkenbaar beeldscherm overhoudt: een 6.8-inch scherm zoals je die van de normale smartphone gewend bent.

Valt er wat te zeggen over de manier waarop dit scherm nog steeds vastgeklikt wordt aan de achterkant? Ja. Het blijft niet helemaal je-van-het. Al helemaal zodra je de Huawei Mate XS 2 in de smartphone-stand gebruikt. Je hebt dan voornamelijk een achterkant die vol zit met vingerafdrukken. Iets dat de uitstraling niet ten goede komt.

Huawei Mate XS 2
Prima formaat (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Zet de opvouwbare smartphone een stap?

Het antwoord op de bovenstaande vraag is simpel: “Ja”. Naar mijn mening is de Samsung Galaxy Z Fold 3 eindelijk het meest imposante resultaat van doorontwikkeling van de Fold uit 2019. De Huawei Mate XS 2 is daar weer een goed vervolg op.

De processor is krachtiger, het camerasysteem belooft meer en de accuduur is beter. De smartphone is bijvoorbeeld binnen 30 minuten voor 90% op te laden. Fijn, want de toestellen vreten energie. Daarbij valt er ook iets te zeggen over het gewicht van de smartphone. Met 255 gram is de smartphone bijna 20 gram lichter. Een prettige ontwikkeling.

Huawei Mate XS 2
Uitgevouwen in de hand (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

In hoeverre de Mate XS 2 daadwerkelijk een goede ontwikkeling is, dat vertel ik je zodra de smartphone bij ons op de redactie arriveert. Verwacht overigens niet dat hij snel in Nederland verkrijgbaar zal zijn. Huawei heeft laten weten dat dit alles behalve zeker is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen