Huawei P30 Pro videoreview: ster in het donker

Tech Dominick Vietor 21 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

Sinds de lancering van de P20 Pro een jaar geleden, doet Huawei echt mee in de high-end markt. De verwachtingen voor de opvolger van dat toestel waren dan ook hooggespannen. In deze Huawei P30 Pro videoreview vertellen we je of Huawei’s nieuwe paradepaardje die hoge verwachtingen waarmaakt.

Nieuw camerasysteem

Dé blikvanger van de P30 Pro is het nieuwe camerasysteem. Huawei zet zijn samenwerking met Leica voort voor vier volledig nieuwe camera’s. Een groothoek-, zoom- en standaardcamera worden aangevuld door een TOF 3D-sensor voor betere diepteherkenning.

Dat klinkt allemaal nog niet zo spannend of nieuw; totdat je de camera’s wat beter gaat bekijken. De 20-megapixel groothoekcamera is tegenwoordig niks nieuws meer. De 8-megapixel zoomcamera echter wel: die heeft een periscooplens waardoor hij maar liefst 5x kan zoomen. Die 5x optische zoom is een first in een smartphone.

Huawei P30 Pro review design
(Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Ook de 40-megapixel hoofdsensor is bijzonder: die heeft een nieuwe pixelindeling, waardoor hij meer licht kan opvangen. Combineer dat met de uitstekende nachtmodus die Huawei al had, en je krijgt een smartphone die prachtige foto’s kan maken in het donker.

Typische high-endsmartphone

De camera is dus het speerpunt van de Huawei P30 Pro. Los daarvan is het toestel vooral een typische high-end smartphone. Hij heeft een mooi en waterdicht ontwerp, een gebogen oledscherm en een snelle chipset. Die wordt bijgestaan door voldoende werkgeheugen: 8GB. Zo ben je verzekerd van een snelle werking en soepele werking.

Huawei P30 Pro kleuren

Huawei zou Huawei niet zijn als het naast een vrij saaie zwarte versie niet nog een aantal bijzondere kleuren zou uitbrengen. Denk aan de parelmoerachtige kleur Breathing Crystal en spetterende rode Amber Sunrise-variant. Er is voor ieder wat wils.

Huawei zou ook Huawei niet zijn, als het geen stevige batterij in zijn topsmartphone gestopt had. De P30 Pro stelt wat dat betreft niet teleur. Hij heeft een 4200mAh-batterij, waarmee je met gemak de dag door kunt komen. Je kunt ‘m zelfs gebruiken om andere smartphones of accessoires draadloos mee op te laden.

Meer weten?

Dat de Huawei P30 Pro een indrukwekkende smartphone is, dat is wel duidelijk. Er zijn wat kleine nadelen – waarover in de video meer – maar dat neemt niet weg dat de P30 Pro zeker de moeite waard is. Wil je alles weten over de Huawei P30 Pro? Check dan de onderstaande video of lees hier onze geschreven review.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen