Bezitters Google Home luisteren gratis muziek via YouTube Music

Tech rmens 19 apr 2019
Leestijd: 1 minuut

Google brengt een leuk extraatje naar bezitters van de Google Home speakers. Het is vanaf nu mogelijk om gratis naar muziek te luisteren via de slimme speaker. De nummers komen uit de YouTube Music-catalogus, die gratis met advertenties toegankelijk is vanaf alle speakers met de Google Assistant.

Tot nu toe was alleen de betaalde variant van YouTube Music toegankelijk via Google Home speakers. Nu kan de gratis variant met reclame geluisterd worden. In de aankondiging spreekt Google over een uitrol in 16 landen, waaronder Nederland. België zit er echter niet bij.

Gratis muziek op Google Home is beperkt

De gratis variant van YouTube Music op de Google Home echter wel beperkt. Je kunt niet luisteren naar een bepaald nummer, maar alleen naar playlists met muziek. Je kunt bijvoorbeeld zeggen: “Ok Google, speel party hits”. Deze nieuwigheid is te activeren via de Google Home-app. Daar ga je naar de account-instellingen en kiest YouTube Music als standaard muziekdienst. Dit werkt zowel in de app voor iOS als Android.

Heb je al een andere dienst zoals Spotify geconfigureerd? Dan kun je de nog steeds via de Google Assistant om muziek van YouTube vragen via “OK Google, speel party hits via YouTube Music. Het is mogelijk dat je reclame voor of tussen de nummers hoort.

Google Home YouTube Music 001
Klik/tap voor groter.

Met deze functie maait Google het gras voor de voeten van Amazon weg. Dat wil ook gratis muziek aan gaan bieden via zijn Echo-speakers. Om alle nummers af te spelen is een betaald abonnement op YouTube Music nodig. Dat kost € 9,99 per maand en werkt ook op de iPhone. (Zie ook → YouTube Music: nieuwe Apple Music-concurrent met bijzondere functies)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen