Gmail: zo plan je binnenkort van tevoren je emails in

Apps Ilona Braam 18 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

De laatste tijd zijn bedrijven zich wat meer gaan verdiepen in de digitale gezondheid van gebruikers en dat heeft onder andere geresulteerd en allerlei opties op je smartphone om bijvoorbeeld bij te houden hoeveel tijd je op je toestel spendeert en waaraan je je tijd kwijt bent. Om je digitale gezondheid nog verder op weg te helpen komt Gmail binnenkort ook met een nieuwe feature, waarmee je eindelijk je mailtjes kunt inplannen.

Digitale gezondheid respecteren

Een bekend probleem van kantoorwerk is dat mensen vaak mails versturen buiten kantooruren om. Uiteraard is dat niet geweldig voor je digitale welzijn met de nieuwe feature zou het volgens Google makkelijker worden om iedereens digitale gezondheid te respecteren. De feature is één van de verschillende nieuwe functies die we dit jaar voor Gmail krijgen in verband met de vijftiende verjaardag van de email dienst.

Zo plan je Gmail mailtjes in

Bij de aankondiging van de Gmail feature heeft Google meteen ook laten weten hoe het precies in zijn werk zal gaan, zodat we alvast voorbereid zijn om mailtjes te gaan plannen. Als eerste schrijf je zoals gewoonlijke je mailtje en als je klaar bent, vind je voor het inplannen een pijltje dat naar beneden wijst naast het woord “Send” op de blauwe verzendknop. Dit pijltje zou een “Schedule Send” optie tevoorschijn moeten toveren, waar je vervolgens een tijdstip kunt kiezen waarop je mail verzonden moet worden.

Gmail inplannen

De nieuwe feature is redelijk simpel, maar zou er wel voor kunnen zorgen dat we in de toekomst veel efficiënter kunnen mailen. Wanneer we precies van de optie gebruik kunnen gaan maken is nog onbekend, maar het zou wel binnenkort zover moeten zijn. Iets anders dat je leven efficiënter kan maken, is deze Google Chrome Extensie. Hij zorgt er namelijk voor dat je Netlix binges een stuk soepeler worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Digital Trends

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen