Huawei geeft opvallend voorproefje van zijn nieuwe opvouwbare smartphone

Smartphones Wesley Akkerman 18 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Huawei heeft wederom een teaser uitgebracht van zijn aankomende, nieuwe, opvouwbare smartphone: de Mate X2. De teaser is gedeeld op Weibo, grofweg te omschrijven als de Chinese variant van Twitter. Het lijkt erop dat het bedrijf een andere richting opgaat voor dit opvouwbare model.

Weten we het nog? Het eerste opvouwbare toestel van Huawei is de Mate X, die in 2019 aangekondigd en uitgebracht werd. Een jaar later kwam de Mate Xs op de markt. Dit is in essentie hetzelfde model, maar dan met een groot aantal aanpassingen die het bedrijf onder de motorkap doorgevoerd heeft.

Teaser Huawei Mate X2

Die opvouwbare smartphone heeft één groot scherm dat je naar buiten toe vouwt. Daardoor zit het scherm aan de buitenkant. Op zich een prima design, aangezien je zo met één scherm heel veel kunt bereiken. De opvolger, de Mate X2, lijkt het toch echt anders te doen, zeggen we op basis van een nieuwe teaser.

Huawei Mate X2 teaser
Teaser Huawei Mate X2 (Afbeelding: Huawei)

We hebben de teaser, zoals die gepubliceerd is op Weibo, hierboven overgenomen. Het lijkt erop dat Huawei dit keer goed kijkt naar wat de concurrentie doet en zich heeft laten inspireren door Samsung, met zijn Galaxy Fold-lijn. We zien de smartphone op de afbeelding van de zijkant.

Andersom opvouwbaar

De blauwe gloed is waarschijnlijk het licht dat van het scherm afkomt, waardoor het er dus dik inzit dat het opvouwbare scherm dit keer aan de binnenkant zit. Bovendien is de afbeelding een verwijzing naar de begintijd van het evenement dat de fabrikant hiervoor in de planning heeft staan.

‘Apple’s opvouwbare iPhone is echt, maar niet echt opvouwbaar’

Op 22 februari aanstaande, om acht uur ‘s avond lokale tijd, presenteert Huawei het nieuwe model. In Nederland is het dan één uur in de middag. Over iets minder dan een week weten we dus zeker hoe de Mate X2 eruit komt te zien. Dan worden alle vragen die we nu hebben beantwoord.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Huawei (Weibo)

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen