Humane lanceert met ChatGPT-gedreven AI Pin meest intrigerende gadget 2023

Gadgets Mark Hofman 10 nov 2023
Leestijd: 3 minuten

Na maanden van onzekerheid, kleine teasers en demo’s is een van de meest intrigerende gadgets van 2023 eindelijk een feit: de ChatGPT-gedreven Humane AI Pin. Maar weet iemand wat we ermee moeten?

Waar we eerder deze week samen met Stephen King hard moesten lachen om de ChatGPT-concurrent van Elon Musk, zijn we nu wel iets meer onder de indruk.

Humane AI Pin: vierkant, ChatGPT en een aparte batterij

De Humane AI Pin is een draagbaar apparaat dat bestaat uit twee verschillende onderdelen: een vierkant apparaat en een aparte batterij. Deze twee sluiten magnetisch op elkaar aan, zodat je de pin bijvoorbeeld op je kleren kunt dragen als een draadloze microfoon.

Stemherkenning, gebaren, de camera en een kleine projector zijn de precieze onderdelen van de ChatGPT-gedreven gadget. Het wordt allemaal aangedreven door een Snapdragon-processor van Qualcomm, al maakt het bedrijf niet bekend welke precies.

Het gewicht van de pin is 34 gram, de batterij weegt nog eens 20 gram. De camera kan 13-megapixel foto’s nemen en met een software-update kunnen ook video’s worden opgenomen.

Humane maakt, net als The Verge gisteren meldde, bekend dat het apparaat je 699 dollar gaat kosten. Dat is echter niet alles, want je hebt ook nog een abonnement van 24 dollar per maand nodig. Hiermee voorzie je de ChatGPT-gedreven gadget van een eigen telefoonnummer en mobiele data.

Tegenover het Amerikaanse Wired heeft het bedrijf laten weten dat de ChatGPT-gedreven Humane AI Pin vanaf begin 2024 geleverd wordt, maar dat je hem al vanaf 16 november kunt bestellen.

Cosmos leunt op ChatGPT

Humane probeert de interface van onze technologie, denk aan het thuisscherm van je smartphone of de instellingen die je nodig hebt voor je accounts, te vereenvoudigen. En daarvoor vertrouwt het op kunstmatige intelligentie (AI).

Humane AI Pin met ChatGPT is meest intrigerende gadget 2023
(Afbeelding: Humane)

Om dit allemaal in goede banen te leiden, draait de pin op een besturingssysteem genaamd Cosmos. Dit is software die ervoor moet zorgen dat je opdrachten voor de pin naar de juiste tools worden doorverwezen. Een van die onderdelen is AI Mic, wat je direct koppelt aan een bepaald AI-model.

OpenAI en Microsoft zijn daar logischerwijs bij betrokken. ChatGPT is uiteraard ook van de partij en volgens Humane zelf behoort het tot een van de belangrijkste functionaliteiten van hun gadget.

Allemaal leuk en aardig, maar kan iemand ons nu eindelijk eens vertellen wat de gadget precies doet?

Maar wat doet die Humane AI Pin nu precies?

Het idee is simpel: je praat tegen de Humane AI Pin of raakt hem aan om door te geven wat je wilt doen. Vervolgens gebeurt dat automatisch, zonder het gebruik van een smartphone of computer. Je kunt taken automatisch laten uitvoeren met de pin.

@wantnl

De iOS 17-functie waar je weinig over hoort 😅 #ios17 #iphone #apple #ios #smartphones

♬ origineel geluid – WANT

Stemgestuurde gesprekken voeren via iMessage of WhatsApp, een functie genaamd “catch me up” die al je e-mails uit je inbox voorleest, of het identificeren van de voedingswaarden door een gerecht voor je camera te houden. Het zijn allemaal dingen die mogelijk zijn met de Humane AI Pin.

Met toekomstplannen zoals navigatiemogelijkheden en online winkelen kan ik niet anders dan denken dat dit een smartphone zonder beeldscherm aan het worden is, het begin van een nieuwe toekomst.

Hoe verstandig is het om een AirTag in je auto te verstoppen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen