Humane AI Pin gaat langzaam in vlammen op (en de oplader ook)

Gadgets Jeroen Kraak 6 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

De Humane AI Pin is een van de meest teleurstellende gadgets van 2024. Als je niet dacht dat het erger kon, heb je het compleet mis.

De verwachtingen voor de Humane AI Pin waren ontzettend hoog. Het bedrijf van oud-Apple-medewerkers zou het eerste AI-gadget maken voor de consument, maar het werd een grote catastrofe.

De Humane AI Pin werkt totaal niet zoals het zou moeten en in de praktijk heb je praktisch niets aan het gadget dat 699 euro kost, plus nog een extra abonnement vereist. Nu blijkt er ook nog eens brandgevaar te zijn.

De oplader kan in brand vliegen

Om precies te zijn gaat het om het oplaaddoosje van de AI Pin. Het bedrijf laat in een e-mail aan klanten dat deze brandgevaarlijk is. Het schrijf: “een kwaliteitsprobleem is met de batterijcel geleverd door een externe leverancier die in uw Charge Case-accessoire werd gebruikt.”

Humane adviseert de gebruikers dan ook om de AI Pin niet meer op te laden met de desbetreffende oplader. Andere opladers, zoals de battery booster en de charge pad, zouden wel veilig zijn, aangezien die van andere leveranciers komen.

De Charge Case is brandgevaarlijk. (Afbeelding: Humane)

Gebruikers van de Humane AI Pin konden de gevaarlijke oplader via het bedrijf kopen. Deze kostte 149 dollar. Het bedrijf heeft de opladers nog niet teruggeroepen en heeft tot nu toe ook nog geen plannen om kopers hun geld terug te geven. Toch lijkt het daar wel snel mee te moeten beginnen, aangezien het verantwoordelijk is als verkoper.

De grote mislukking van de Humane AI Pin

Het verhaal van de Humane AI Pin begon zo mooi. Het zou een soort speldje zijn waardoor je je smartphone thuis kunt laten. Het moest menselijke interactie bevorderen en zou bovendien nog veel meer kunnen door AI.

Een mooi idee, maar in de praktijk werkte het totaal niet. Het apparaat is veel te traag, wordt enorm warm (waardoor het niet fijn is om op je kleren te dragen) en de batterij gaat maar een paar uur mee, waardoor je tussendoor vaak moet opladen.

Humane AI Pin gaat langzaam in vlammen op (en de oplader ook)
(Afbeelding: Humane)

Inmiddels gaat het zo slecht met Humane na het AI Pin-fiasco dat het op zoek is naar een koper voor het bedrijf. De grote vraag is wie er wil investeren in een bedrijf waarbij het enige product een totale mislukking is.

De onmisbare gadgets die van je huis een Smart Home maken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen