Ideaal: een taal leren via Netflix, enkel door series en films te kijken

Pop-Culture Zuhre Orhon 13 aug 2017
Leestijd: 2 minuten

Een nieuwe taal leren is alleen voor mensen met een talenknobbel gemakkelijk. Anderen moeten er flink wat tijd, moeite en geld instoppen. We snappen dat je hier geen zin in hebt, omdat je bijvoorbeeld liever je favoriete series op Netflix kijkt. Maar we weten ook dat de beheersing van meerdere talen voordelen met zich meebrengt. Maak daarom kennis met de Chrome extensie Lingo TV. Dankzij deze app kun je via Netflix een taal leren!

Lingo TV: een taal leren via Netflix

De taal die men in films en series spreekt komt niet altijd met de ondertiteling overeen. Tijdens de vertaling vallen namelijk woorden weg. Daarom is het leren van een taal via de ondertitelingen vaak lastig. Een andere optie is het checken van de ondertiteling in de taal van de film, zoals het kijken van een Franse film met Franse ondertiteling. Een probleem is dan echter dat je woorden ziet die je niet kent. Hierdoor mis je de vertaling van deze woorden. Lingo TV schiet je te hulp.

Dit doet het programma door je smartphone als tweede scherm te gebruiken. Je koppelt je telefoon namelijk aan je laptop of computer. Je ziet dan de ondertiteling op het scherm van je smartphone en kunt op een woord tikken. Hierbij krijg je de vertaling te zien. Hoe dit koppelen werkt? Je opent Netflix op je computer of laptop. Ook pak je je smartphone erbij. Vervolgens open je op beide apparaten deze website. Je krijgt dan een code te zien en zo koppel je je apparaten met elkaar. Tot slot is alles gereed om een taal te leren terwijl je van je favoriete films en series geniet. Zo sla je twee vliegen in één klap.

De Lingo TV app maakt talen leren via Netflix mogelijk. Zo kun je ‘spelenderwijs’ een taal leren. Dat je hiervoor niet telkens de film of serie hoeft te pauzeren is top. De extensie kun je hier downloaden. Succes en leer ze!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen