ING brengt app uit voor mobiel bankieren

Apple Lucas Raggers 8 nov 2011
Leestijd: 1 minuut

Na de Rabobank en ABN AMRO komt nu ook ING met een speciale app om mobiel te bankieren. ING-klanten kunnen nu ook geld overmaken, hun saldo checken en af- en bijschrijvingen bekijken. De app is ING Bankieren is nu te downloaden in de App Store. De TAN-code is niet meer!

Om gebruik te kunnen maken van de app moet je eerst de gegevens van je pinpas opgegeven. Vervolgens moet je in de online bankieromgeving een code opvragen die je vervolgens in de ING Bankieren app invoert. In de app kies je vervolgens ook een 5-cijferige code die je bij het opstarten van de app moet opgeven. Dit eenmalige proces duurt 90 seconden. Nu kun je naar hartelust met geld smijten.

Het voordeel van deze app ten opzichte van de Rabobank app is dat je voor het overmaken van geld geen TAN-code nodig hebt, laat staan een ‘Random Reader’. Klanten kunnen per dag totaal 1000 euro overschrijven naar een andere rekening. Naar de eigen rekening kan maximaal 5.000 euro worden overgeschreven. Op deze manier wordt overmatig misbruik voorkomen. Een nadeel is dat je in de ING app  je spaarrekening niet kunt raadplegen. Je kunt ook geen geld overmaken van en naar je spaarrekening.

Heb je commentaar op de app, dan kun je dit direct vanuit de app naar de ING sturen. ING belooft ons regelmatig met updates te komen voor de app. Voor de verdwaalde Android en Blackberry gebruiker kunnen we melden dat een Android versie vandaag ook beschikbaar is en dat een Blackberry versie in de maak is.

Overzicht van je rekening, helaas zonder spaarrekening
Overschrijven zonder tan-code en een overzicht van je afschrijvingen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen