iPhone te snel leeg? probeer dit!

Apple Koen van Tongeren 31 okt 2011
Leestijd: 1 minuut

Menig OMT’er is dit weekend onafscheidelijk geweest van zijn of haar nieuwe iPhone 4S. Dat weekend zal zich waarschijnlijk grotendeels in de buurt van een stopcontact voltrokken hebben. De nieuwe iPhone blijkt namelijk nogal dorstig te zijn en in no-time de batterij leeg te maken. Wat is er aan de hand?

De website SlashGear geeft antwoord. Wat blijkt? Het probleem zit waarschijnlijk niet in de hardware maar in de software. Een (vermoedelijke) bug in iOS 5 zorgt ervoor dat de locatiegegevens continue gecheckt worden om te achterhalen in welke tijdzone de iPhone zich bevindt en daar de tijd op aan te passen. Dit hoort slechts sporadisch te gebeuren.

Totdat Apple de bug uit iOS 5 haalt is er een simpele oplossing die het probleem van snel leeglopende batterijen direct blijkt te verhelpen. Binnen instellingen kies je voor ‘Locatievoorzieningen’ en dan ‘Systeem’. Hier zie je een lijst met systeemonderdelen in iOS 5 die gebruik willen maken van je locatiegegevens. Door ‘Tijdzone instellen’ uit te schakelen wordt de tijd niet meer automatisch aangepast als je over een tijdzone gaat, maar gaat de batterij van je iPhone in ieder geval wel een stuk langer mee.

Omdat het een bug in de software betreft werkt deze oplossing ook voor iPhone 4- en 3GS-gebruikers die na de iOS 5-update opeens hun batterijduur achteruit zagen gaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen