Bouw je Instagram Reels om tot meesterwerkjes met deze iPhone-apps

Apps Sam Dille 4 nov 2023
Leestijd: 3 minuten

Instagram-gebruikers zien dagelijks tientallen reels. Opvallen is dan een stuk moeilijker. Maar met behulp van de juiste iPhone-apps, kun je korte video’s maken die er fantastisch en professioneel uitzien.

Een goede app om een video te monteren op je iPhone moet over een aantal kwaliteiten beschikken. Hij moet bijvoorbeeld handig zijn in gebruik, maar ook genoeg functies hebben die iets bijdragen aan de reels die je wilt bewerken. Ook is het fijn als je hem makkelijk kunt gebruiken in samenwerking met cloudservices, zoals Google Drive of Dropbox.

Reels maken met je iPhone? Probeer een van deze 6 iPhone-apps uit

Mooie reels maken voor op Instagram hoeft echt niet moeilijk te zijn. Of je nu een influencer in de dop bent, of iemand die gewoon leuke vakantiekiekjes wilt delen. De sleutel ligt bij een goede iPhone-app die bij je past. In onderstaand lijstje zit vast een goede app voor jou tussen.

#1 Instagrams in-app editor

Een van de beste apps om Instagram Reels te bewerken is Instagram zelf! Je maakt makkelijk via je account een reel en gebruikt de in-app video-editor om muziek, stickers, effecten, VR-filters en meer toe te voegen. Zo kun je snel video’s maken en meedoen met nieuwe trends.

#2 Canva for iPhone

Canva is een geweldige foto- en video-app, die vooral geliefd is onder veel beginners. Je gebruikt de iPhone-app om afbeeldingen en teksten aan je video toe te voegen.

Canva heeft een breed scala aan sjablonen, die het makkelijk maken om professionele reels te maken. Bovendien stemt de ‘Magic Beat Sync’-functie van Canva je beeldmateriaal automatisch af op het ritme van de achtergrondmuziek.

Download de app hier

#3 Capcut for iPhone

CapCut is speciaal ontwikkeld voor het bewerken van korte video’s. De iPhone-app is gratis en heeft een makkelijke interface. Je kunt je video’s bijsnijden, samenvoegen en opvrolijken met geluidseffecten, lettertypen en stickers. Het beste is dat Capcut helemaal gratis is, zonder enige beperking.

Download de app hier

#4 Adobe Premiere Rush

Veel professionals gebruiken Adobe Premiere Pro om video’s op te bewerken. Met Adobe Rush kun je genieten van de voordelen van Premiere Pro, maar in een veel simpeler jasje.

Met de iPhone-app bewerk je allerlei verschillende soorten video’s. Je gebruikt het op je computer of telefoon. Geniet van veel handige functies, waaronder overgangen, titels, kleurverbetering, audio en het aanpassen van het tempo. Je kunt zelfs je video’s in HD-kwaliteit exporteren.

Download de app hier

#5 Adobe Express

Adobe Express is je ticket om in een handomdraai te bewerken. De iPhone-app is niet zo geavanceerd als Adobe Premiere Rush, maar wel een vertrouwde en snelle manier om reels te bewerken.

Adobe Express is, net als Canva, voorzien van sjablonen en thema’s die je gebruikt om snel video’s aan te passen. Je voegt ook tekst, animaties en stickers toe om je video’s persoonlijk te maken.

Download de app hier

#6 KineMaster

Als je op zoek bent naar een gepolijste, professionele uitstraling, dan is KineMaster de iPhone-app die je nodig hebt. Met deze service kun je namelijk voice-overs opnemen, iets wat bij Instagram zelf nog niet mogelijk is.

KineMaster werkt met Google Drive, waardoor het makkelijk is om bestanden van Google Drive te downloaden voor gebruik met KineMaster. De animaties en overgangen zijn van professionele kwaliteit en de app beschikt over hoogwaardige exports.

Je moet wel echt een premium abonnement hebben om het beste uit KineMaster te halen. De gratis versie werkt goed, maar zonder de premium-versie mis je de beste functies.

Download de app hier

Android of iPhone gloeiend heet? Zo kan je het voorkomen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen