Instagram biedt gebruikers meer rust met nieuwe Take A Break-feature

Apps Wesley Akkerman 11 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Instagram test een functie die je aanbeveelt een pauze te nemen van het platform, zodat je niet steeds met je neus tegen je smartphone zit. Voor je mentale gezondheid kan het soms echt even goed zijn je telefoon aan de kant te leggen. En met de nieuwe Take a Break-functie wil de fotodeeldienst dat bewerkstelligen.

Wellicht herken je je hierin. Je ligt als een gordijn op de bank, kijkt naar een serie en pakt ondertussen je smartphone erbij. Je opent een app, zoals Instagram, scrolt wat en vergeet de tijd. Je aflevering is afgelopen en je hebt geen idee wat er gebeurde. Maar ondertussen ben je wel een uur verder met scrollen.

Instagram wil dat je rust neemt

Dat is een moment om scherp te zijn. Want je kunt je tijd veel beter besteden. Helemaal wanneer Instagram je daar ook op wijst. Wij moeten dan ook denken aan al die momenten tijdens Wii Sports, jaren geleden. Na een uurtje spelen kreeg je vanzelf een melding of het niet tijd was om even naar buiten te gaan.

Destijds wilden we gewoon doorspelen, net zoals jij waarschijnlijk doorgaat met scrollen. Maar als je wat aan de (nare) gewoonte wil doen, dan kan dat. De app kan je elke tien, twintig of dertig minuten vragen om een pauze te nemen. Na de ingestelde tijd verschijnt er een pop-up in beeld die vraagt of je nu pauze gaat nemen.

Schrijf op waar je aan denkt

Ook presenteert de app wat dingen die je in je pauze kunt doen. Zoals een paar keer diep ademhalen, opschrijven waar je aan denkt of naar je favoriete muziek luisteren. De melding beperkt de toegang tot Instagram echter niet. Je kunt hem ook gewoon wegdrukken en doorgaan met scrollen door de contentlijst.

Instagram test de functie nu met een kleine groep gebruikers. De kans is dus groot dat je deze optie voorlopig niet ziet staan. Het is nog niet duidelijk wanneer de functionaliteit naar alle gebruikers komt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Twitter

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen