Introductie iOS 5 tijdens WWDC, release in de herfst

Apple vriesspeech 28 mrt 2011
Leestijd: 1 minuut

Traditiegetrouw toont Apple de nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem iOS met een onthulling van een volgende generatie iPhone in juni van elk jaar sinds 2007.  Het lijkt er echter op dat de vijfde incarnatie wél in juni wordt getoond, maar pas op het publiek wordt losgelaten in september.

Dit meldt TechCrunch. Volgens de site is iOS 5 een “volledige revisie” van het OS, waarin zogenaamde “cloudfuncties” de boventoon zullen gaan voeren. Hier moet gedacht worden aan niet-lokale opslagruimte, waar foto’s, muziek en documenten kunnen worden opgeslagen en in principe overal kunnen worden benaderd, mits er internetverbinding is. Hoogstwaarschijnlijk valt dit samen met een herziene versie van MobileMe, waarin de cloud eveneens een grote rol zal gaan spelen. Het is logisch om aan te nemen dat iOS 5 getoond zal worden tijdens de jaarlijkse World Wide Developers Conference in juni.

TechCrunch meldt eveneens dat het mogelijk zou kunnen zijn dat een nieuwe versie van de iPad eveneens zijn opwachting zou kunnen maken. Hoewel de geruchten rondom iOS 5 absoluut plausibel zijn, zien we een nieuwe versie van de tablet op dergelijke korte termijn niet gebeuren. De zomer lijkt in ieder geval een hoop lekkers in petto te hebben, aangezien Mac OS X Lion ook nog steeds op de rol staat voor een release in de zomermaanden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen