iOS 10.1 moet accuproblemen fiksen

Apple rmens 17 okt 2016
Leestijd: 1 minuut

Veel iPhone-gebruikers klagen na de update naar iOS 10 over een accu die snel leeg is. We schreven er eerder al een artikel met oproep over en ontvingen honderden e-mails. Inmiddels lijkt Apple op de hoogte en aan oplossing te werken.

Een aantal lezers heeft contact gehad met AppleCare en kreeg als antwoord dat dit een bekend probleem is en iOS 10.1 verbetering zal brengen. De update zou nog deze maand (oktober) uitgebracht worden.

Oorzaak nog steeds onbekend

Wat de accuproblemen veroorzaakt is nog steeds onduidelijk. We hebben intensief contact gehad met lezers die sinds de update naar iOS 10 een aanzienlijk kortere accuduur ervaren in de hoop een oorzaak te vinden, maar konden onvoldoende aanknopingspunten vinden.

Wat ons opviel is dat een aantal gebruikers met accuproblemen bij “tijd sinds volledig opladen” onderaan het menu InstellingenBatterij dezelfde tijd zien staan bij gebruik en stand-by. Een indicatie dat iets de telefoon actief houdt. We konden dit op twee testapparaten reproduceren, maar niet alle gebruikers met problemen zien een identieke gebruik- en stand-by-tijd. Met de beta van iOS 10.1 lijken de tijden op onze testapparaten in ieder geval weer normaal.

Na installatie van een nieuwe iOS-versie is een tijdelijk slechtere accuduur overigens gebruikelijk. Het besturingssysteem moet op de achtergrond allerlei aanpassingen doen zoals het opnieuw indexeren van bestanden en databases bijwerken. Dit trekt een zware wissel op de accu, maar zou na enkele dagen voorbij moeten zijn en geen weken moeten aanhouden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen