iOS 11: Zo schakel je automatische schermhelderheid uit

Apple rmens 12 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

iOS 11 zit vol handige vernieuwingen, maar Apple heeft ook iets gedaan waar niet iedereen blij van wordt. De helderheid van het scherm van de iPhone of iPad wordt nu altijd automatisch aangepast. Dat lijkt op het eerste gezicht ook niet meer uit te schakelen.

Schijnt bedriegt! In tegenstelling tot iOS 10 kun je de automatische schermhelderheid in iOS 11 niet meer onder InstellingenBeeldscherm en Helderheid vinden. De optie is verplaatst naar toegankelijkheid.

Automatische schermhelderheid in iOS 11

Om automatische schermhelderheid in- of uit te schakelen ga je naar InstellingenAlgemeenToegankelijkheidAangepaste weergavePas automatisch aan. Je kunt het hier als vanouds naar wens instellen.

Klik/tap voor groter.

Waarschijnlijk heeft Apple de optie verstopt om te zorgen dat de accu van de iPhone minder snel leeg raakt. iOS past de helderheid van het scherm in principe zelf doorlopend aan en zorgt voor zo min mogelijk energiegebruik. Sommige gebruikers vinden het echter prettig om een scherm altijd even helder te hebben. Het kan ook handig zijn bij bedrijfsmatig gebruik, denk aan een kiosk waar een iPad de aandacht moet trekken en zo fel mogelijk moet zijn.

Handige vernieuwingen in iOS 11

Hoewel het verdwijnen van automatische schermhelderheid voor wat ongemak zorgt, zitten er ook veel handige innovaties in iOS 11. Bekijk deze vernieuwingen ook eens:

  • Om Wi-Fi-wachtwoorden vragen is verleden tijd
  • Je kunt nu iCloud-opslag delen met gezin
  • Sneller typen? Gebruik Key Flicks op de iPad
  • Ontdek de mogelijkheden van een groter en aanpasbaar bedieningspaneel
  • QR-codes direct scannen met de Camera-app

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen