Opmaat naar iOS 11? Dark Mode gespot in Apple Store-app

Apple rmens 24 mei 2017
Leestijd: 1 minuut

Een donkere modus is een veelgehoorde wens van iOS-gebruikers. Misschien gaat het in iOS 11, dat tijdens WWDC 2017 onthuld wordt, eindelijk gebeuren. Apple lijkt met zijn eigen Apple Store-app alvast voor te sorteren op een donkere modus.

De Apple Store-app bevat al een verborgen donkere modus. Deze is te activeren door in iOS de kleuren van het scherm om te draaien. Alle apps zien er dan negatief uit, behalve de Apple Store-app.

Opmaat naar dark mode iOS 11?

In de donkere modus van de Apple Store-app wordt de achtergrond zwart, terwijl de accentkleur oranje wordt. Labels voor het selecteren van kleuren en afbeeldingen zelf blijven gewoon in normale kleuren. Het ziet er met omgekeerde kleuren prima uit.

Gebruikt Apple zijn eigen Apple Store-app om de donkere modus te testen? Het zou zomaar kunnen, want andere apps tonen afbeeldingen wél in negatieve kleuren wanneer de kleuren omgekeerd worden. Zelf proberen? Download de Apple Store-app en keer de kleuren om via InstellingenAlgemeenToegankelijkheid.

Donkere interface van de Apple Store-app – Klik/tap voor groter.

De timing voor een donkere modus lijkt ook juist. De iPhone 8, die tegelijk met iOS 11 beschikbaar zal zijn, krijgt naar verluidt een OLED-scherm dat erg geschikt is voor het tonen van een donkere interface.

Meer nieuws in iOS 11

Naast een donkere modus, kunnen we meer nieuws verwachten in iOS 11. Zo gaat Apple maps waarschijnlijk Nederlandse OV-informatie tonen. De volgende iOS-versie krijgt naar daarnaast ook slimmere energiebesparing, FaceTime-groepsbellen en Siri vanuit iCloud. Tot slot zouden de iPhone en iPad ook sneller gaan werken omdat iOS 11 volledig 64-bits wordt.

Apple geeft ons tijdens WWDC 2017 op 5 juni een eerste blik op iOS 11. Daarna is de nieuwe iOS-versie in september voor iedereen beschikbaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen